tromaktiko: Στον απόηχο των επεισοδίων της Αθήνας η συνέλευση στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Στον απόηχο των επεισοδίων της Αθήνας η συνέλευση στο Πολυτεχνείο Κρήτης



Απο ένταση και διαπληκτισμούς μεταξύ φοιτητών της παράταξης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), που πρόσκεται στο ΚΚΕ και φοιτητών που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, συνοδεύτηκε η χθεσινή Γενική Συνέλευση των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης... η οποία επρόκειτο να αποφασίσει για το αν θα συνεχιστεί ή όχι η κατάληψη του ιδρύματος.
Ο λόγος της έντασης ήταν τα όσα διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, μεταξύ του ΠΑΜΕ και κουκουλοφόρων. Οι φοιτητές απο τον αντιεξουσιαστικό χώρο, επιτέθηκαν λεκτικά στους φοιτητές του ΜΑΣ, ενώ φωνάζοντας συνθήματα κατα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απαίτησαν την αποχώρηση των συγκεκριμένων φοιτητών απο την Συνέλευση.
Τελικά, προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια, οι φοιτητές του ΜΑΣ αποχώρησαν με αποτέλεσμα να αναβληθεί η Συνέλευση καθώς εκείνοι που έμειναν ήταν πολύ λίγοι, ενώ και λόγω της έντασης δεν ήταν δυνατόν να γίνει συζήτηση.
Στο μεταξύ, και καθώς πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι φωνές της ακαδημαικής κοινότητας που ζητούν την λήξη της κατάληψης στο Πολυτεχνείο Κρήτης, επισημαίνοντας πως - εκτός απο τις επιπτώσεις στους φοιτητές - υπάρχει άμεσος κίνδυνος για πολύ δυσμενείς επιπτώσεις ακόμη και στην ύπαρξη του ιδρύματος, αναμένεται να συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας προκειμένου οι φοιτητές να πάρουν τις αποφάσεις τους.

flashnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!