tromaktiko: Δήμος Θεσσαλονίκης : «Μην κατεβάζετε τα σκουπίδια»

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Δήμος Θεσσαλονίκης : «Μην κατεβάζετε τα σκουπίδια»



Έκκληση προς τους δημότες και ιδιαίτερα τους καταστηματάρχες να μην βγάζουν τα σκουπίδια στους δρόμους και να.... περιορίσουν όσο μπορούν την απόρριψη τους στους κάδους έως και τις 5 Οκτωβρίου 2011, απευθύνει με αφορμή τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, η Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας.

Παράλληλα επισημαίνει ότι όσο ισχύουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, κρίνεται απαραίτητη και επιβεβλημένη η συνεργασία όλων των δημοτών και κυρίως των επαγγελματιών ώστε να μην διαταραχθεί η Δημόσια Υγεία και η ευπρεπής εικόνα της πόλης, αλλά και προκειμένου να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη συσσώρευση απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της, η Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας αναφέρει:

«Σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 και παρότι η αποκομιδή είχε ολοκληρωθεί διαπιστώθηκε ότι ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης βρίσκεται υπό κατάληψη με συνέπεια τα οχήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης να επιστρέψουν στο ΣΜΑ χωρίς να τους δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν.

Η κατάληψη αναμένεται να διαρκέσει έως και την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Ο ΧΥΤΑ παραμένει κλειστός χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και όλων των Δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης πλην των νοσοκομειακών αποβλήτων.

Η Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας απευθύνει έκκληση στους δημότες να μην βγάζουν τα απορρίμματά τους και να περιορίσουν την απόρριψη τους στους κάδους έως και τις 5/10/2011 όσο ισχύουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, για να μην διαταραχθεί η Δημόσια Υγεία και η ευπρεπής εικόνα της πόλης.

Ταυτόχρονα, παρακαλούνται όλοι όσοι αποθέτουν υλικά ανακύκλωσης και κυρίως χαρτί στους κάδους απορριμμάτων να καταβάλουν προσπάθεια για σωστή απόθεση στους μπλε κάδους ανακύκλωσης ή να τηλεφωνούν στο Γραφείο Ανακύκλωσης στο 2310 512085 και 2310 494507.

Η συνεργασία όλων των δημοτών και κυρίως των επαγγελματιών κρίνεται απαραίτητη και επιβεβλημένη προκειμένου να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη συσσώρευση απορριμμάτων.

Οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας θα βρίσκονται καθημερινά στην διάθεση του κάθε δημότη και τα τηλέφωνα 15192 και 2310 494-500 για επικοινωνία των δημοτών για έκτακτες ανάγκες».
http://spnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!