tromaktiko: Στους δρόμους πολλών αμερικανικών πόλεων κατέβηκαν οι «Αγανακτισμένοι» της Γουόλ Στριτ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Στους δρόμους πολλών αμερικανικών πόλεων κατέβηκαν οι «Αγανακτισμένοι» της Γουόλ Στριτ



Στους δρόμους κατέβηκαν οι «Αγανακτισμένοι» των ΗΠΑ, όχι μόνο στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις. Το κίνημα που έχει λάβει διαστάσεις περιλαμβάνει πλέον εργαζόμενους, φοιτητές, αλλά και διάσημους σταρ.

Την αλληλεγγύη τους με το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» εξέφρασαν εργατικά συνδικάτα, τα οποία ένωσαν τις φωνές τους με χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους του Μανχάταν.

Περίπου 5.000 άτομα διαδήλωσαν στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Δουλειές όχι περικοπές» και «Σταματήστε την εταιρική απληστία», ενώ φώναζαν «Η Γουόλ Στριτ είναι ο δικός μας δρόμος».

Παράλληλα, φοιτητές σε πολλά αμερικανικά πανεπιστήμια εγκατέλειψαν τις τάξεις τους σε μία κίνηση διαμαρτυρίας.

«Οι πολίτες αισθάνονται όλο και λιγότερο ενεργοί, αισθανόμαστε ότι κανείς δεν μας ακούει» δήλωσε η Καμίλ Ριβέρα, επικεφαλής της οργάνωσης United NY.

Μικρότερες πορείες πραγματοποιήθηκαν σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, από τη Βοστόνη και το Σικάγο, στο Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο. Τις προηγούμενες ημέρες διαδηλώσεις έγιναν σε Λας Βέγκας, Βαλτιμόρη, Φιλαδέλφεια και Ουάσινγκτον

«Η χώρα έχει έρθει τα πάνω κάτω. Πολεμάμε για τις οικογένειες και τα παιδιά» δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωμένης Ομοσπονδίας Δασκάλων, Μάικλ Μάλγκρου.

Το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου, όταν μερικές δεκάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να στήσουν σκηνές μπροστά στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Από τότε έχει εξαπλωθεί, έχει περιλάβει στους κόλπους του χιλιάδες άτομα, το έχουν στηρίξει ακόμα και διάσημοι σταρ.

Αρκετοί βουλευτές των Δημοκρατικών έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στο κίνημα, ωστόσο, κάποιοι από τους Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους για το προεδρικό χρίσμα έχουν ασκήσει επικρίσεις.

Ο Χέρμαν Κέιν χαρακτήρισε τους διαδηλωτές «ζηλιάρηδες» και «αντι-Αμερικανούς».

Το Σάββατο σε μεγάλη πορεία που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη, οι Αρχές συνέλαβαν 700 άτομα.

Τις επόμενες ημέρες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στο Μέμφις, τη Χαβάη, τη Μινεάπολη και την πόλη ΜακΆλεν του Τέξας.

Στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ δημιουργήθηκε το κίνημα «Καταλάβετε την Ουάσιγκτον», το οποίο μαζί με την αντιπολεμική, προοδευτική οργάνωση «Οκτώβριος 2011» σχεδιάζουν μια κατασκήνωση διαδηλωτών στην Πλατεία της Ελευθερίας, πάρκο κοντά στο Λευκό Οίκο.

Προειδοποιούν οι χάκερ Anonymous

Οι χάκερ Anonymous ανακοίνωσαν μέσα από βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο Διαδίκτυο ότι ετοιμάζουν «επίθεση» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 3.30 μ.μ., με σκοπό να το «εξαφανίσουν» από τον ηλεκτρονικό χάρτη.

Οι υπεύθυνοι του Χρηματιστηρίου εκτιμούν πως η επίθεση θα έχει ως στόχο κυρίως τις συναλλαγές.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Anonymous δηλώνουν ότι με αυτόν τον τρόπο επιθυμούν να δείξουν τη συμπαράστασή τους στο κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ».

Παράλληλα, απειλούν με επίθεση και στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης και προειδοποιούν ότι θα δημοσιοποιήσουν προσωπικά δεδομένα αστυνομικών, ως «απάντηση» στη βίαιη συμπεριφορά των Αρχών προς τους διαδηλωτές.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!