tromaktiko: Επιστολή στον κ. Βενιζέλο

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή στον κ. Βενιζέλο



Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε και Υπουργέ Οικονομικών, Έλαβα το θάρρος να απευθυνθώ προς εσάς, μην έχοντας πλέον εμπιστοσύνη... στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, η οποία από Ανεξάρτητη του Κράτους Αρχή, άγεται και φέρεται ως ένα ανεξέλεγκτο παρακρατικό μόρφωμα.

Αρχικά θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι τυγχάνω άνεργος εδώ και ένα έτος, με μέλος ΑμεΑ στην οικογένεια μου, για τα οποία βλέπω ότι η κυβέρνηση εργάζεται άοκνα προς την εξαφάνιση τους. Με τη συγκατάθεση βεβαίως της ΕΣΑΜΕΑ.

Το ζήτημα βεβαίως για το οποίο επικοινωνώ μαζί σας είναι όπως σας είπα η απαράδεκτη στάση της ΕΛΣΤΑΤ στο θέμα αποπληρωμής των ιδιωτών εξωτερικών συνεργατών για την Γενική Απογραφή 2011. Όλες οι ενημερώσεις έκαναν λόγο για εξώφληση εντός διμήνου (βλ. σχετικό Δελτίο Τύπου της Αρχής στις 3-6-11), ήτοι προς τα τέλη Ιουλίου, θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.
Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε ήδη στις 4-10-11 και ακόμη οι υπάλληλοι δηλώνουν "άγνοια" και αδυναμία να ενημερώσουν με σαφήνεια τον χρόνο πληρωμής μας. 

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας φαντάζομαι ότι είναι δυνατό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες άμεσα. Παρεμπιπτόντως, οι όποιες δικαιολογίες περί "αρνητικών δημοσιονομικών αποτελεσμάτων" και "κακής πορείας του προϋπολογισμού" είναι άτοπες, τη στιγμή που δημοσίευματα κάνουν λόγο για υπέρογκα κινητά τηλέφωνα του ετέρου Αντιπροέδρου τα οποία βαρύνουν το δημόσιο. Αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα ότι ο λογαριασμός του κινητού του συναδέλφου σας φτάνουν τις 25.000 Ευρώ μηνιαίως, τότε μιλάμε για την εξόφληση τουλάχιστον 25 Τομεαρχών και μάλιστα με χαμηλό συντελεστή παρακράτησης φόρου. Κατόπιν αυτών θα ήθελα να σας ρωτήσω:
Α. Για την άμεση εξόφληση των Τομεαρχών/Απογραφέων.
Β. Δεν εντοπίζετε νομικές και πειθαρχικές ευθύνες στο πρόσωπο του Προέδρου της Αρχής για τα πεπραγμένα του και την ολιγωρία της Αρχής που έχει την ευθύνη;
Γ. Για τη δυνατότητα αποζημίωσης από την καθυστέρηση αυτή;
Σας υπενθυμίζω ότι κατά την ανάληψη των καθηκόντων σας, κάνατε λόγο για ηθικότερα και δικαιότερα μέτρα, αν μη τι άλλο όσα σας περιέγραψα νωρίτερα, θεωρώ ότι αποτελούν μια καλή αρχή προς το ηθικότερον...

Το μήνυμα κοινοποιείται και προς άλλες Ανεξάρτητες Αρχές και φορείς της Ε.Ε. προς ενημέρωση τους.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!