tromaktiko: Λαθρομετανάστες και ελονοσία

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Λαθρομετανάστες και ελονοσία



Τους τελευταίους μήνες στο Νομό Λακωνίας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Σκάλας, Βλαχιώτη και ‘Έλους του Δήμου Ευρώτα υπάρχει... μεγάλη έξαρση του φαινομένου της ελονοσίας, με αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία των κατοίκων και μάλιστα των μικρών παιδιών. Ο βασικότερος λόγος του ανωτέρω πολύ επικίνδυνου φαινομένου είναι η παρουσία μεγάλου αριθμού παράνομων οικονομικών μεταναστών στις προαναφερόμενες περιοχές, δημιουργώντας και πολύ σοβαρά θέματα σχετικά και με την δημόσια τάξη του Δήμου.

Η κατάσταση έχει φτάσει ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα εκτός ελέγχου, αφού οι λαθρομετανάστες αυξάνονται και μαζί με αυτούς και τα κρούσματα ελονοσίας, σε τέτοιο μάλιστα σημείο που ενδιαφέρθηκε εκτός από την Περιφέρεια, τους Βουλευτές του Νομού ,το Δήμο Ευρώτα και το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενημερώνοντας προσωπικά και τον Πρωθυπουργό της Χώρας.

Κάποια τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι λόγο της αυξημένης παρουσίας της Ελληνικής Ακτοφυλακής και της FROΝΤEX στο Αιγαίο έχουν τρέψει την είσοδο των λαθρομεταναστών από τους δουλεμπόρους από θαλάσσης, στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης και της Νότιας Λακωνίας.
Τις παραπάνω επισημάνσεις κάνει ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος με ερώτησή του στη βουλή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ο βουλευτής τονίζει ακόμα:

«Παρόλες τις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού των υπηρεσιών της Λακωνίας, τόσο της Ελληνικής Ακτοφυλακής , όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας το πρόβλημα λόγω της έλλειψης υλικοτεχνικού εξοπλισμού(σκάφος περιπολίας κτλ), προσωπικού αλλά και χώρων παραμονής-κράτησης των συλληφθέντων λαθρομεταναστών δεν λύνεται, αλλά διογκώνεται και ειδικά σε μία περιοχή που εκτός των άλλων είναι και καθαρά τουριστική».
Και ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:
1. Τι προτίθεται να κάνει άμεσα για τον περιορισμό της παράνομης εισόδου από τη Μάνη και τη Νότια Λακωνία των λαθρομεταναστών από θαλάσσης;
2. Ποια μέτρα θα πάρει η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να απομακρυνθούν-συλληφθούν το συντομότερο δυνατό οι παράνομοι αλλοδαποί από της ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα και παράλληλα να βοηθήσει τους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο Ευρώτα να εμβολιαστούν στο σύνολο τους οι αλλοδαποί της περιοχής και να λάβουν την κατάλληλη ιατρική προληπτική αγωγή;
www.moriasnow.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!