tromaktiko: Τρίτο στον κόσμο το λογότυπο Κρητικού για τον ΟΗΕ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Τρίτο στον κόσμο το λογότυπο Κρητικού για τον ΟΗΕ



Στα πλαίσια της ετήσιας συνέλευσης των μελών του Ο.Η.Ε., η οποία έλαβε χώρα στην έδρα του οργανισμού στην Νέα Υόρκη διεξήχθη το gala βράβευσης... για την ανάδειξη λογοτύπου του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το λογότυπο - σχέδιο του Ηρακλειώτη designer Μακρογαμβράκη Νικόλαου, της DOT Creative Studio, βραβεύτηκε τρίτο, ανάμεσα σε 15300 συμμετοχές σχεδιαστών από 190 χώρες.

Η διαδικασία ανάδειξης του διαγωνισμού, όπως αναφέρει το cretalive.gr, έγινε μέσω μίας online ψηφοφορίας από τον ιστότοπο του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , καθώς και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάμεσα στους κριτές, οι οποίοι επέλεξαν την τελική δεκάδα , υπήρχαν διακεκριμένα πρόσωπα της παγκόσμιας κοινότητας , όπως oi κάτοχοi του Νομπελ Ειρήνης Aung San Suu Kyi, Jimmy Carter (39oςΠρόεδρος των Η.Π.Α , Mikhail Gorbachev (πρώην Γ.Γ του Κ.Κ., και πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης , Muhhamed Yunnus, μέλος της Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Η.Ε , ακτιβιστής οικονομολόγος ιδρυτής της Grameen Bank, ο ιδρυτής της WIKPEDIA Jimmy Wales, και ο κομμισάριος του Ο.Η.Ε. Navanathem Piley.

Συντονιστές της βραδιάς ήταν η Ann Curry απο το NBC μαζί με τον Michael Elliott (πρόεδρος του ONE). Επίσης, παρεβρισκόμενοι στο Gala ήταν εξέχουσες προσωπικότητες υποστηρικτών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλον τον κόσμο , ανάμεσα τους η τραγουδίστρια οπερας Jessye Norman καθώς και ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Robert de Niro καθώς και αρκετοί από τους ηγέτες των χωρών μελών του Ο.Η.Ε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!