tromaktiko: Ηλεκτρονικά η χορήγηση φοιτητικού πάσο

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ηλεκτρονικά η χορήγηση φοιτητικού πάσο



Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιείται πλέον η διαδικασία υποβολής αίτησης για το φοιτητικό πάσο.
Ο φοιτητής μπορεί να υποβάλει την αίτηση ηλεκτρονικά χωρίς να είναι η απαραίτητη η φυσική του παρουσία και δεν επιβαρύνεται με τα έξοδα των έντυπων φωτογραφιών, αφού μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε φωτογραφία από ψηφιακή μηχανή ή κινητό τηλέφωνο.

Για την παραλαβή του πάσο ειδοποιείται μέσω e-mail ή sms και θα χρειαστεί να καταβάλει 2,46 ευρώ. Έχει τη δυνατότητα να το παραλαμβάνει σε σημεία διανομής που τον εξυπηρετούν, ακόμα και αν αυτά δεν είναι κοντά στο Ίδρυμα που σπουδάζει. Στο νέο πάσο τα στοιχεία του δικαιούχου αναγράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες. Με τον τρόπο αυτό θα είναι δυνατή η πρόσβαση σε υπηρεσίες προς φοιτητές άλλων χωρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η έκδοση νέων καρτών.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν οι φοιτητές πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, αρκεί να μην είναι ήδη κάτοχοι τίτλου για τον κύκλο σπουδών με βάση τον οποίον αιτούνται και να μην έχουν ξεπεράσει τα κανονικά έτη σπουδών.

Αναλυτικές οδηγίες, υπάρχουν στον διαδικτυακό τόπο http://paso.minedu.gov.gr , ενώ οι δικαιούχοι θα μπορούν να επικοινωνήσουν με το ειδικό γραφείο αρωγής στο 801-11-31400 (από σταθερό) ή στο 210-7724375 (από κινητό), από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 09:00 ως και τις 17:00
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!