tromaktiko: Δημοψήφισμα και χαράτσι

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Δημοψήφισμα και χαράτσι



Χθες βράδυ, οι εθνοπροδότες, ψήφισαν ασυζητητί κι αδιαμαρτύρητα όχι τη φτωχοποίηση -όπως ειπώθηκε- αλλά την απόλυτη ένδεια και δουλεία του λαού κι επισημοποίησαν το ξεπούλημα της χώρας.

Και προετοιμάζουν -κατά το σύστημά τους- τον κόσμο για τη διενέργεια ενός γελοιοδέστατου δημοψηφίσματος, κάνοντας πως διαμαρτύρονται!
Προτείνω, λοιπόν, όποτε κι αν γίνει αυτό το δημοψήφισμα, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. Όχι, όμως, για να ψηφίσουμε το όποιο ηλιθιοδέστατο ερώτημά του, αλλά για να γράψουμε στο ψηφοδέλτιο μία-δύο κοινές απαιτήσεις μας:

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΝΟΜΩΝ περί ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ κι ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ και μαλιστα με ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ 30 ΕΤΩΝ

ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (άλλωστε δεν έχει επικυρωθεί από τη Βουλή) ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΥ-ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΞΟΔΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ "ΒΟΗΘΕΙΑΣ" ΔΝΤ-Ε.Ε.Επίσης, θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συμπολίτες μας να σκεφτούν πολύ καλά κι αναλυτικά, αφού ενημερωθούν από όλες τις πλευρές τι προτιμούν κι αν το αντέχουν:

Μία πτώχευση του λαού, ο οποίος θα ζει σε κατάσταση δουλείας για τουλάχιστον 30 χρόνια, αλλά με παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και τις εντολές της για μείωση των παραγωγικών ελληνικών τομέων (π.χ. αγροτικός). Περαιτέρω ανάλυση, νομίζω, περιττεύει, αφού ήδη έχουμε ξεκινήσει να τα ζούμε...
ή
Μία πτώχευση της χώρας, με έξοδό της από την ευρωζώνη (επιστροφή στη δραχμή) και με την τήρηση από πλευρά μας του διεθνούς δικαίου που δίνει 5-10 έτη χρονικό περιθώριο κατά το οποίο έχουμε δικαίωμα στη μη πληρωμή των δανειστών, ούτως ώστε: 1) Αγωνιζόμαστε και ξαναδημιουργούμε τους κατεστραμμένους παραγωγικούς τομείς μας (π.χ. βιοτεχνίες-μικρές βιομηχανίες λευκών και ηλεκτρικών ειδών, αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή κ.λπ.) -μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει και με αφορολόγητο σ' αυτές τις επιχειρήσεις για 3/5 χρόνια-αυξάνοντας τις εξαγωγές μας, καθώς τα προϊόντα μας θα είναι από τα φθηνότερα στον κόσμο.
2) Αγωνιζόμαστε ως χώρα σε δικαστικό επίπεδο και για την ακύρωση του παράνομου, τεράστιου χρέους, αλλά και για την καταβολή σε εμάς των γερμανικών αποζημιώσεων, οι οποίες έχουν φτάσει στις μέρες μας -με τους τόκους- στο ύψος του 1 τρις 200 δις και....κάτι ψιλών.
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ:
Στην πρώτη περίπτωση, κερδίζουν μόνο οι ισχυρές χώρες της ευρωζώνης τα πάντα, αλλά μας "προστατεύουν" προστατεύοντας τα συμφέροντά τους από επεκτατικές βλέψεις των γειτονικών χωρών.
Στη δεύτερη περίπτωση, λόγω της σίγουρης διάλυσης της ευρωζώνης, τινάζεται το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα (αγορές) στον αέρα, δημιουργείται ένα αλλεπάλληλο τεράστιο κύμα (πιθανών) πτωχεύσεων πολλών χωρών και τότε θα έχουμε το φαινόμενο "ο σώζων εαυτόν σωθήτω", που σημαίνει πως για ένα χρονικό διάστημα μάλλον δεν θα μπορούν να ασχολούνται με τη "δύσμοιρη" Ελλαδίτσα.
Ωστόσο, δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί με τις όποιες επεκτατικές βλέψεις....Μήπως ο Σερ Μαρκεζίνης μπορέσει να μας διαφωτίσει;

Για το μόνιμο χαράτσι-ενοίκιο στο δικό μας σπίτι δεν έχω να προτείνω κάτι. Λέω μόνο πως το "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" είναι ένα αυθόρμητο "κίνημα" κι εμείς, οι πολίτες, οφείλουμε να προετοιμαστούμε με σόμπες υγραερίου ή ξυλόσομπες, με ψυγεία σε κοινόχρηστους χώρους, με εξασκηση για πλύσιμο στο χέρι!!!
Χειμώνας είναι, θα περάσει για εμάς, αρκεί να είμαστε ενωμένοι κι ευφάνταστοι. Αυτά τα κατέργαστα τομάρια θα τον "βγάλουν";;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!