tromaktiko: Οι παχύσαρκες γυναίκες κάνουν παχύσαρκα παιδιά

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Οι παχύσαρκες γυναίκες κάνουν παχύσαρκα παιδιά



Στο συμπέρασμα ότι η παχυσαρκία είναι δυνατόν να κάνει την εμφάνιση της από τότε που ένα μωρό βρίσκεται στη μήτρα, κατέληξαν επιστήμονες.
Ερευνητές από το νοσοκομείο... Chelsea και Westminster που βρίσκεται στο Λονδίνο εξέτασαν μωρά ενώ βρίσκονταν στη μήτρα της μητέρας τους και διαπίστωσαν ότι πολλά από αυτά είχαν γύρω από την κοιλιά τους λίπος που θα μπορούσε να είχε κάποιος στην ηλικία των πενήντα ετών.
Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι...
...υπάρχει αλληλεξάρτηση ανάμεσα στο λίπος που έχουν τα βρέφη με το αν η μητέρα τους είναι παχύσαρκη. Μάλιστα από τα 105 μωρά που εξέτασαν τα 31 είχαν περισσότερο λίπος από το φυσιολογικό.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας ο δείκτης μάζας σώματος σε μια γυναίκα που έχει φυσιολογικό βάρος κυμαίνεται από 18,5 έως 25, από 25-30 σε μια γυναίκα που είναι υπέρβαρη ενώ ξεπερνάει το 30 σε περίπτωση παχυσαρκίας.
Σε περίπτωση μάλιστα που ο δείκτης αυξηθεί κατά μια μονάδα προστίθενται στα νεογέννητα 7 γραμμάρια λίπους. Το λίπος αυτό συσσωρεύεται στο συκώτι των βρεφών σε αντίθεση με τους ενήλικες όπου το λίπος συσσωρεύεται στους μύες, κάτω από το δέρμα και γύρω από την καρδιά.
Σύμφωνα με τους ειδικούς το φυσιολογικό για τα νεογέννητα είναι να έχουν λιπώδη ιστό μέχρι 700 γραμμάρια.


[Katestimeno]
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!