tromaktiko: Απάντηση: Περί ταξικού μίσους

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση: Περί ταξικού μίσους



Κάτσε ρε φίλε δηλαδή επειδή ο άλλος πήγε στο εστιατόριο και παράγγειλε σολωμό τόστ και κόκκινο κρασί φορούσε ακριβότερα ρούχα από...(αφορά: Περί ταξικού μίσους) τα δικά σου και παράγγειλε περισσότερο φαγητό σημαίνει οτι φταίει για όλα τα προβλήματα της χώρας και θα πρέπει να πάμε έξω από το σπίτι του να τον κράζουμε? Και όσο για το υπεροπτικό ύφος που είχε (αν είχε) είναι το μόνο κατακριτέο αλλά μας λές τώρα οτι δεν θα μπορεί να βγαίνει κάποιος έξω να φοράει την ενδυμασία που του αρέσει και να πάει σε ένα μαγαζί να παραγγείλει οτι φαγητό θέλει ? Ή κανένας ανάρχας της κακιάς ώρας είσαι ή ο κλασσικός ελληνάρας που το μόνο που θέλει είναι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Αν φοράει κάποιος σακάκι στον δρόμο σημαίνει οτι είναι γόνος πλούσιας αστικής οικογένειας από την Εκάλη και θα πρέπει να τον κράξουμε και να τον ξυλοφορτώσουμε? Αυτές οι γενικεύσεις που κάνεις είναι άκρως επικίνδυνες. Και αν ο άλλος έχει χρήματα για τον χ,ψ, λόγο περισσότερα από εσένα είναι δικαίωμά του να τα ξοδέψει όπως αυτός θέλει και όχι σύμφωνα με δικά σου ή τα δικά μου πρότυπα. Και αν είσαι άνεργος και δεν τα βγάζεις πέρα σκέψου λίγο αν στις προηγούμενες εκλογές ψήφισες το σωστό ή το λάθος κόμμα.

Αν ο μεγαλοβιομήχανος και επιχειρηματίας δεν πληρώνει τίποτα στην εφορία το κράτος φταίει και όχι αυτός. Ας τους φορολογήσουν περισσότερο. Εδώ πέρα απάλλαξαν τις βιομηχανίες από το ειδικό τέλος ακινήτων και θα βάλουν να πληρώσουνε οι άνεργοι και αυτοί που μένουν σε ένα δυαράκι μεταπολεμικό ακίνητο στο κέντρο.

Επίσης το αν θα γίνουν τελικώς άγριες κοινωνικές συγκρούσεις και ο περίφημος "ταξικός αγώνας" που βαρέθηκα να το ακούω εδώ και χρόνια από τα κόμματα της αριστεράς και ορισμένους αυτόνομους καθώς και η ορμή που θα έχει, θα το κρίνει η ροή των εξελήξεων και όχι εγώ εσύ ή ο οποιοσδήποτε άλλος που ως επαναστάτης του διαδυκτίου γεμίζει τα blogs με κείμενα που περιέχουν άστοχα παραδείγματα και άστοχες προσωπικές εμπειρίες για να υποκινήσουν τους πολίτες να ξεσπάσουν παντού όπου βρούν.

Και για να προλάβω τον οποιονδήποτε, δεν είμαι επιχειρηματίας ούτε πλούσιος (κατά την γνώμη μου πάντα), αλλά από την άλλη δεν μπορώ να αποδεχτώ να με κατηγορεί για τα προβλήματα της χώρας επειδή έχω 2 ακίνητα ή επειδή βγάζω 20.000 ευρώ το έτος ενώ ο άλλος 7000 και έχω ένα αμάξι ακριβότερο από κάποιου άλλου συμπολίτη μου και αγόρασα 1-2 κουστούμια που τα έχω μέσα στην ντουλάπα μου ενώ την ίδια στιγμή κάποιος άλλος δεν έχει καθόλου. Επίσης ο κύριος που μας έγραψε το κείμενο ας μας πεί τι θα έκανε αν έβρισκε κάπου εργασία και του λέγανε στους όρους οτι θα πρέπει να φοράει σακάκι με γραβάτα. Θα το δεχόταν ή θα το έπαιζε επαναστάτης ?

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!