Φυσικά, από το Μέγαρο Μαξίμου και την Ιπποκράτους θα αντιτείνουν ότι ο Πρωθυπουργός έκανε σειρά προσωπικών επαφών με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα, και να καταφέρει να συρρικνώσει τον κίνδυνο διαρροών στη χθεσινή ψηφοφορία.
Δεκτόν. Μόνο που ο ρόλος του Πρωθυπουργού δεν είναι ακριβώς αυτός., Ούτε αυτός είναι ο ρόλος του αρχηγού ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας. Τέτοιου είδους ζυμώσεις τις αναλαμβάνουν πολιτικοί και στελέχη «ειδικών αποστολών». Όταν ο ηγέτης ενός κόμματος επιλέγει συνειδητά να φορέσει ένα τέτοιο «κοστούμι», έχει κάνει το πλέον καθοριστικό βήμα για να δει να ξηλώνεται το πουλόβερ της ηγεμονίας του.
Η θέση του Πρωθυπουργού ήταν και είναι στη Βουλή. Να υπερασπιστεί την πολιτική του. Να κατακεραυνώσει την Αντιπολίτευση. Να θέσει προς τον ελληνικό λαό τα αυτονόητα διλήμματα, αφού πρώτα παρουσιάσει με λεπτομέρειες τις δραματικές διαστάσεις της κρίσης. Να δώσει τη μάχη. Και αν χάσει, να πέσει μαχόμενος.
Στη σημερινή, πρωτόγνωρη για τη χώρα συγκυρία, διαπιστώνουμε πρωτόγνωρες συμπεριφορές και σε επίπεδο ηγετικής εκπροσώπησης. Ο Πρωθυπουργός μοιάζει να έχει εκχωρήσει την «πολιτική διεύθυνση» της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, επομένως και της Ελλάδας, στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο οποίος βρέθηκε χθες στη Βουλή, και έκανε… όσα δεν έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ τα επέβαλε ο θεσμικός ρόλος του.
Και το ερώτημα είναι εύλογο: Έχει αλλάξει ο Πρωθυπουργός, και ο ελληνικός λαός δεν το έχει πληροφορηθεί;
statesmen.gr