tromaktiko: Απάντηση στο άρθρο περί ΔΕΗ / ΕΥΔΑΠ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση στο άρθρο περί ΔΕΗ / ΕΥΔΑΠ



Δουλεύω στη ΔΕΗ ΠΑΤΡΑΣ και δεν μπορώ για κανένα λόγο να δεχθώ το χαρακτηρισμό του «τεμπέλη» και «χαραμοφάη». Δουλεύω 19 χρόνια στη ΔΕΗ, δεν έχω ποτέ αρνηθεί κανένα υπηρεσιακό καθήκον και ο μισθός μου είναι καθαρά 1190 ευρώ το μήνα, από 1300 που ήταν πριν μας κόψουν ένα μέρος του. Έχει δίκιο ο φίλος αναγνώστης γιατί αυτή είναι η καινούργια «καραμέλα» που βοηθάει πολύ τους «κυβερνώντες» να πείσουν τον Ελληνικό λαό ότι οι απλοί μεροκαματιάρηδες στην πλειονότητά τους υπάλληλοι της ΔΕΗ, δεν είναι υψηλόμισθοι, τηρούν το ωράριό τους και κάνουν τη δουλειά τους όσο μπορούν καλύτερα. Τώρα βέβαια αν κάποιος θεωρεί ότι 1200 ευρώ για 20 χρόνια δουλειάς είναι πολύ, έχει σοβαρό πρόβλημα και ανήκει μάλλον στη μερίδα των ανθρώπων που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ γιατί πίστεψαν ότι «λεφτά υπάρχουν»…

Φίλε λοιπόν που γράφεις αυτό το υβρεολόγιο που προσβάλει κάθε εργαζόμενο, σου λέω ότι δεν είναι λύση να βρεθούν στο δρόμο οικογενειάρχες, γιατί ακόμα και όσα θα εσοδεύσει το κράτος δεν φτάνουν για να σωθούμε από την κρίση, ενώ η ύφεση που αυτό θα φέρει στην αγορά, θα πάει την Ελλάδα ακόμα πιο πίσω…. Όσο για την έκπτωση που έχουμε στο ρεύμα μας, εάν πιστεύεις ότι 20-30 ή 50 ευρώ το μήνα, αποτελούν λύση για κάθε νοικοκυριό, τότε να πάψει να ισχύει αλλά να κρατήσουν τους μισθούς μας σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο που δε θα αναγκάσει την πλειονότητα των Ελλήνων σε πείνα. Οι κοπρίτες, οι τεμπέληδες και οι κηφήνες που χαρακτηρίζεις χωρίς σκέψη είναι Έλληνες πολίτες και όλοι αυτοί οι διαχωρισμοί δε βοηθούν κανένα, αλλά θα οδηγήσουν τη Χώρα σε εμφύλιο….

Δεν είμαστε κοπρίτες, είμαστε εργαζόμενοι χωρίς ελπίδα, σε ένα κράτος που «τρώει» τα παιδιά του και που αν όλοι μαζί δεν κάνουμε κάτι, όχι σαν αγανακτισμένοι, αλλά σα δημοκρατικά σκεπτόμενοι άνθρωποι, δεν θα έχουμε τίποτα να αφήσουμε στις επόμενες γενιές.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!