tromaktiko: Τί μας συμβαίνει τελικά;

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Τί μας συμβαίνει τελικά;



Με τη δική μου λογική κι οπτική θα προσπαθήσω να δώσω την δική μου εξήγηση για το τι συνέβη και τι θα πρέπει να συμβεί: η Ελλάδα δεν είχε τόσο μεγάλο πρόβλημα εξωτερικού χρέους και το κάλυπτε συστηματικά.
Τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν περιουσιακά στοιχεία και παρόλη την υποχρεωτική επένδυση των αποθεματικών τους σε τίτλους του δημοσίου, κατάφερναν με ενέσεις χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό, να πληρώνουν συντάξεις. Το τραπεζικό σύστημα ακολουθούσε τη δική του ρότα κι αγόραζε ελληνικό χρέος μέσω τίτλων. Η χώρα δανειζόταν από τις αγορές για τις ανάγκες της με λογικά επιτόκια κι η πιστοληπτική της ικανότητα ήταν ΑΑΑ. Χάσαμε την μπάλα, όταν κοινοβουλευτικοί κι εξω-κοινοβουλετικοί – επιχειρηματίες του κ@@λου, καναλάρχες με πληρωμένα ΜΜΕ, τραπεζίτες, εξωθεσμικοί αναλυτάδες, σορτάκηδες κλπ,κλπ τα ξέρετε όλοι τα έχετε ξαναδιαβάσει, μυρίστηκαν ζεστό χρήμα κι επειδή μια φορά ζούμε, είπαν να κάνουν τη μεγάλη ζωή κι άρχισαν να βάζουν το δάκτυλο στο μέλι … κι αργότερα πήραν όλο το βάζο κι άφησαν μόνο το … καπάκι. Αυτούς όμως θα τους κρίνει η δικαιοσύνη και θέλω να πιστεύω πολύ σύντομα
Το 2008, προφανώς στη μάχη μεταξύ δολαρίου – ευρώ για την κυριαρχία του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, των ρητρών πετρελαίου κλπ, η Αμερική αφήνει την Lehman Bros να καταρρεύσει, παρουσιάζοντας το σαν μια τρύπα ή φούσκα του χρηματοπιστωτικού συστήματος το οποίο αδηφάγα επενδύει σε τοξικά ομόλογα κι άλλες επενδυτικές ευκαιρίες, που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν πραγματικές ευκαιρίες.
Οι 3-4 οικογένειες της παγκόσμιας ελίτ επιδόθηκαν σε ένα ανηλεή πόλεμο. Τα ΜΜΕ και οι οίκοι αξιολόγησης άρχισαν να αντιλαμβάνονται πως οι αυτοκρατορίες πέφτουν από μέσα κι Ελλάδα για την Ευρώπη αποτέλεσε κεκρόπορτα, αφού και υπερχρεωμένη ήταν και ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο είχε, αλλά κι εξαιτίας της γεωστρατηγικής της θέσης στην ΝΑ Μεσόγειο, μπορούσε να προσφέρει μιας πρώτης τάξης αγορά-φιλέτο για αρπαγή. Ας μην ξεχνάμε την άκρως εθνικιστική πολιτική Καραμανλή με την στρατηγικής σημασίας συνεργασία που ετοίμαζε με τη Ρωσία.
Έτσι στο μεγάλο σκάκι τα πιόνια στήθηκαν κι έγιναν όλες οι κινήσεις που μας έφεραν εδώ.
Τι θα συμβεί αν η συμφωνία της Τετάρτης δεν γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα; Γιατί η λογική λέει πως δεν θα γίνει !!! πολύ απλά θα πάμε σε μια άτακτη χρεοκοπία κι ίσως οδηγηθούμε ή καλύτερα αναγκαστούμε να οδηγηθούμε κι εκτός Ευρωζώνης. Δηλαδή θα δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός, θα πληρωθούν τα cds, κάποιοι θα χάσουν πολλά και κάποιοι θα κερδίσουν πολλά. Οι ξένες τράπεζες που είναι εκτεθειμένες σε ελληνικά ομόλογα, θα χάσουν κάποια πολλά δις και θα κληθούν οι κυβερνήσεις τους να τα τοποθετήσουν πίσω, ίσως και με άμεση φορολογία, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.
Τι σημαίνει για εμάς αυτό; Απολύτως τίποτα. Αποχωρούμε με ψηλά το κεφάλι, κρατώντας την εθνική μας περιουσία, τα ασφαλιστικά μας ταμεία και περιορίζουμε την τραπεζική συμμορία, αφού όλες οι τράπεζες θα κρατικοποιηθούν, με στόχο μία να ελέγχει την έκδοση και κυκλοφορία του νέου νομίσματος. Το καλύτερο σε αυτή την περίπτωση. Μετά από αυτό θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν με νέο νόμισμα, σαφώς υποτιμημένο σε σχέση με το ευρώ ή το δολάριο. Παράλληλα θα ακριβύνουν πολύ κάποιες εισαγωγές πρώτων υλών, όπως πετρέλαιο κι άλλες. Το ότι θα γυρίσουμε στη λίθινη εποχή είναι μια ανοησία, όλων όσων μας θέλουν χρεοκοπημένους και δεμένους στο άρμα των Γερμανών. Δεν έχει κανένα νόημα απολύτως να παραμείνουμε στο ευρώ. Αφού αποδείχθηκε ότι το νόμισμα αυτό προσφέρεται για κερδοσκοπία, από τη στιγμή που η ΕΕ δεν είναι μια ένωση όπως η Αμερική. Επομένως φαίνεται κι από τις διαπραγματεύσεις, ότι η κάθε χώρα προσπαθεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα της.
Επίσης ανοησία είναι να ακούμε πως θα μείνουμε εκτός αγορών. Όλες οι μεγάλες δυνάμεις θέλουν κι επιδιώκουν να βάλουν πόδι στην πλούσια Ελλάδα. Θέλουν όμως να το κάνουν με ανορθόδοξο τρόπο κι όχι με όρους αγοράς. Άρα η λογική τους είναι σας χαρίζω μέρος του χρέους σας κι ως αντάλλαγμα μου δίνεται γη και ύδωρ. Εδώ συνίσταται η λογική του ΟΧΙ και της στάσης πληρωμών.
Είμαστε 11 εκατομμύρια ΕΛΛΗΝΕΣ. Θα τα καταφέρουμε μια χαρά. Θα θυμηθούν κάποιοι πως είναι να δουλεύεις ξανά τη Γή χωρίς επιδοτήσεις, θα αρχίσουμε να καταναλώνουμε τα δικά μας προιόντα. Για 2 χρόνια δεν θα έχουμε Mercedes και BMW. Ε και; Θα ζήσουμε και χωρίς αυτά. Θα πάμε μπροστά χωρίς να χρειαστεί να μεταναστεύσουν τα νέα παιδιά. Θα μείνουν εδώ και θα δουλέψουμε όλοι μαζί. Σε χωράφια, βιοτεχνίες, βιομηχανίες, τουρισμό. Όλοι μαζί μπορούμε. Θα έρθουν και ξένες επενδύσεις. Όταν θα καταλάβουν πως οι Έλληνες, πραγματικά παράγουν πλούτο αλλά για τον τόπο τους. Δεν θα πρέπει να μας φοβίσουν οι απειλητικές κορόνες για πόλεμο με την Τουρκία, συνεκμετάλλευση του Αιγαίου κι άλλες τέτοιες βλακείες. Μπορεί να βγούμε εκτός ευρωζώνης αλλά θα είμαστε πάντα μέλος του ΝΑΤΟ. Οι ίδιοι οι Αμερικάνοι που προκάλεσαν αυτό το παγκόσμιο οικονομικό μακελειό, οι ίδιοι θα το μαζέψουν. Πάντα υπάρχουν και οι BRICS που έχουν εκατομμύρια δολάρια σε ύπνωση και θέλουν να τα ρίξουν κάπου. Εδώ είμαστε εμείς. Και ήλιο έχουμε και θάλασσα έχουμε κι αέρα έχουμε κι υπέδαφος έχουμε. Γιατί δηλαδή θα ρπέπει να μας τα φάει η Μέρκελ; Ή ο Σαρκοζί; Ή όποιος άλλος τεμπελχανάς κοκκινοκώλης ευρωπαίος;
Θεωρώ πως ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα οικονομικό. Είχαμε πρόβλημα διαχείρισης του πλούτου. Μας χρειάζεται ένα σοκ όπως αυτό που περάσαμε και περνάμε, για να καταλάβουμε πως πρέπει να αλλάξουμε πολιτική ηγεσία με Ελληνική ψυχή, νοοτροπία κι οπτική στο πως ΠΡΕΠΕΙ πια, να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Λιγότερο κράτος, λιγότερες δαπάνες ΝΑΙ. Όχι υψηλές εισφορές, όχι κεφαλικούς φόρους που γονατίζουν τα εισοδήματα και τα νοικοκυριά, όχι βαριά φορολογία στις επιχειρήσεις, ευκαιρία για ανάπτυξη και δουλειά για όλους – όχι ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια – αλλά όλοι εργαζόμενοι. Με μικρότερες αμοιβές; Ναι, και με σταθερά μειούμενο κόστος ζωής. Να πετάξουμε έξω τις μεγάλες πολυεθνικές με τις ιδιαίτερες φορολογικές ελαφρύνσεις. Έχουμε άξιες επιχειρήσεις να αναλάβουν στη θέση τους. Έχουμε δημιουργικότητα, ευφυΐα και ταλέντο. Μόνο τα τελευταία 20 χρόνια μας έβαλαν στη λογική να σκεφτόμαστε λαμογίστικα, καταστροφικά και πώς να εξαπατήσουμε τον διπλανό μας ή την εφορία. Τώρα θα πρέπει να σκεφτούμε ξανά δημιουργικά και παραγωγικά για το καλό όλων μας και κυρίως για το μέλλον των παιδιών μας.
Και πάλι θα υπάρξουν αδικίες και ανισότητες και παραφωνίες, αλλά θα φροντίσουμε όλοι μαζί να είναι λιγότερες. Και με ένα πολιτικό σύστημα πραγματικής δημοκρατίας, θα υπάρξει επιτέλους ισότητα.
Κάποιοι είπαν θα γυρίσουμε στη δεκαετία του ’60. Γιατί όχι; Ούτε λαθρομετανάστες είχαμε, ούτε εγκληματικότητα, ούτε ναρκωτικά, ούτε δήθεν lifestyle. Είχαμε ο ένας τον άλλον. Είχαμε γειτονιές, φίλους, παρέες να νοιαστούν και να νοιαστούμε. Αυτό που μας λείπει σήμερα. Αυτό που ο βάρβαρος τρόπος της Δυτικής ζωής μας κατέστρεψε: την ανθρωπιά!
Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να πετύχουμε και θα πετύχουμε. Αρκεί την Τετάρτη η κυβέρνηση να απορρίψει το σχέδιο υποταγής και παράδοσης της χώρας, να πει ΟΧΙ και να φέρει το χαμόγελο ξανά στη ζωή μας.
Φτάνουν πια οι αυτοκτονίες, τα λουκέτα, η μιζέρια και το βουβό κλάμα. Είμαστε περήφανος κι εργατικός λαός. Και πρέπει να μείνουμε κι ελεύθερος λαός.
Αν το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί την ύστατη στιγμή να πει όχι, ο δρόμος είναι ένας: εκλογές.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!