tromaktiko: Ισχυρότατο το ΕΤΧΣ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ισχυρότατο το ΕΤΧΣ



Η βαθμολογία ΑΑΑ για την πιστοληπτική ικανότητα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) επιβεβαιώνεται...
από τους τρεις οίκους αξιολόγησης Standard and Poor's, Moody's και Fitch, ανακοίνωσε το ΕΤΧΣ σήμερα, δύο ημέρες μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες με στόχο να τερματιστεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Οι τρεις οίκοι αξιολόγησης "επιβεβαίωσαν την καλύτερη δυνατή βαθμολογία του ΕΤΧΣ", επισημαίνει το Ταμείο, δηλαδή ΑΑΑ για τη Standard and Poor's, (P)Aaa για τη Moody's και AAA για τη Fitch. Οι οίκοι αξιολόγησης "έδωσαν στο Ταμείο επίσης την καλύτερη βαθμολογία βραχυπρόθεσμα", δηλαδή Α-1+ για τη Standard and Poor's, (Ρ)Ρ-1 για τη Moody's και F1+ για τη Fitch.

Ο οίκος Standard and Poor's είχε ανακοινώσει από χθες βράδυ ότι διατηρεί τη βαθμολογία ΑΑΑ για την πιστοληπτική ικανότητα του ΕΤΧΣ, σημειώνοντας ότι η προοπτική για το Ταμείο είναι "σταθερή", γεγονός που σημαίνει ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής υποβάθμισής του. "Οι εγγυήσεις των χωρών μελών της ευρωζώνης εξακολουθούν να είναι ο βασικός παράγοντας που στηρίζει τη βαθμολογία του ΕΤΧΣ", είχε τονίσει.

Η βαθμολογία αυτή επιβεβαιώθηκε μετά την έναρξη της ισχύος στις 18 Οκτωβρίου των τροποποιήσεων που είχαν αποφασιστεί τον Ιούλιο στον κανονισμό του ΕΤΧΣ, του οποίου η ικανότητα δανεισμού ανέρχεται στα 440 δισεκατομμύρια ευρώ με μια δέσμευση εγγυήσεων ύψους 780 δισεκατομμυρίωνευρώ τονίζει το ΕΤΧΣ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!