tromaktiko: Εξαφανίστηκαν όλοι οι γαστρεντερολόγοι από την Ελλάδα

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Εξαφανίστηκαν όλοι οι γαστρεντερολόγοι από την Ελλάδα



Αυτές τις μέρες γίνεται στη Στοκχόλμη της Σουηδίας διεθνές συνέδριο γαστρεντερολογίας, στο οποίο έχουν πάει όλοι οι Έλληνες γαστρεντερολόγοι. Εκατοντάδες συμπολίτες μας με γαστρορραγίες, ελκώδεις...
 κολίτιδες, καρκίνους του εντέρου και άλλα σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ψάχνουν απεγνωσμένα γιατρούς αυτής της ειδικότητας στα ελληνικά νοσοκομεία και δεν βρίσκουν. Ειδικά στα επαρχιακά νοσοκομεία δεν υπάρχει ούτε ένας γαστρεντερολόγος, γι αυτό οι ασθενείς μεταφέρονται απεγνωσμένα σε νοσοκομεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, μήπως και βρεθεί εκεί κανένας ειδικευόμενος γαστρεντερολόγος που έχει ξεμείνει.

Δεν πάνε με δικά τους έξοδα στη Σουηδία οι γαστρεντερολόγοι, αλλά τζάμπα με πληρωμένα τα πάντα από φαρμακευτικές εταιρείες. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν πάνε μόνοι τους, αλλά συνοδεύονται από συζύγους, παιδιά και φιλενάδες, των οποίων επίσης τα έξοδα είναι πληρωμένα. Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν εκμαυλίσει τους Έλληνες γιατρούς όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, ειδικότερα εκείνων που συνταγογραφούν πολλά και ακριβά φάρμακα. Τους χαρίζουν κάθε χρόνο αρκετά πολυτελή ταξίδια στις άκρες του κόσμου, με αντάλλαγμα να γράφουν στα βιβλιάρια των ασθενών πανάκριβα και συχνά αχρείαστα φάρμακα. Τους κάνουν και ακριβά δώρα, όπως κομπιούτερς, ψυγεία, έπιπλα, φωτιστικά, κρύσταλλα και κοσμήματα. Υπάρχουν περιπτώσεις έσχατου ξεπεσμού, κατά τις οποίες οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν αναλάβει μέχρι και οικοδομικές εργασίες σε σπίτια γιατρών, όπως ανακαινίσεις μπάνιων και κουζινών.

Πρόκειται για μια μαζική και τεράστιας έκτασης δωροδοκία, που συμβαίνει επί δεκαετίες, χωρίς να έχει υπάρξει ένας δικαστικός λειτουργός ή υπουργός υγείας που θα την σταματήσει ή έστω θα την καταγγείλει. Φορτώνονται και δηλητηριάζονται εκατομμύρια Έλληνες με φάρμακα, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν τα έχουν ανάγκη, για να πλουτίζουν οι φαρμακοβιομήχανοι. Αμέτρητοι φαρμακευτικοί επισκέπτες τριγυρίζουν καθημερινά σαν τρωκτικά στα ελληνικά νοσοκομεία και υπόσχονται στους γιατρούς ποσοστά κέρδους και ταξίδια. Διαφημίζουν τα φάρμακα σαν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και δίνουν μπόνους σε αυτούς που συνταγογραφούν τα περισσότερα. Αφήνουν οι γιατροί τους ασθενείς να περιμένουν στους χώρους αναμονής και δέχονται κατά προτεραιότητα τους κουστουμάτους κράχτες των φαρμακευτικών εταιρειών, που μοιάζουν, τουλάχιστον εμφανισιακά, με νεκροθάφτες. Άσχετοι πλασιέ φαρμάκων, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την ιατρική ή φαρμακευτική επιστήμη, ενημερώνουν τάχα τους γιατρούς για τις σύγχρονες φαρμακευτικές και βιοχημικές εξελίξεις. Γιατροί με δεκάδες χρόνια σπουδών απλώνουν το χέρι σαν πεινάλες και κακομοίρηδες για να πάρουν φιλοδωρήματα.

Δεν τα βάζουν από την τσέπη τους οι φαρμακευτικές εταιρείες τα λεφτά για τα ταξίδια και τις μίζες των γιατρών. Τα μετακυλύουν στις τιμές των φαρμάκων και κάπως έτσι έπεσαν έξω τα ασφαλιστικά ταμεία και βγήκαμε στη ζητιανιά σαν χώρα. Επί δεκαετίες μεταφέρονται με παράνομο τρόπο πόροι από τους φορολογούμενους πολίτες στις τσέπες των φαρμακοβιομηχάνων, των γιατρών και των φαρμακοποιών. Οι φαρμακοβιομήχανοι βγάζουν τα κέρατά τους με την ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση φαρμάκων, οι γιατροί την κακομοιριά και τα απωθημένα τους με τις μίζες και τα πολυτελή ταξίδια, οι φαρμακοποιοί τον αγλέορα με το τεράστιο και προστατευόμενο από τον νόμο ποσοστό κέρδους των.

Κύριε Λοβέρδο, είναι γνωστό ότι ταλαιπωρείστε από εντερικό πρόβλημα και προστρέχετε σε γαστρεντερολόγους για το λύσετε. Φροντίστε αυτές τις μέρες να μην πάθετε τίποτα γιατί δεν θα βρείτε γιατρό να σας κάνει καλά. Πείτε το και στους γνωστούς σας να το ξέρουν οι άνθρωποι. Του χρόνου τέτοιο καιρό που θα ξαναταξιδέψουν ομαδικά οι γαστρεντερολόγοι στο επόμενο πανευρωπαϊκό συνέδριο γαστρεντερολογίας, θα σας το ξαναθυμίσω. Τότε δεν θα είστε υπουργός και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρείτε γιατρό. Σας παρακαλώ, από την αντιπολίτευση να υποστηρίξετε τη συνταγογράφηση από τους γιατρούς μόνο της δραστικής ουσίας, που θα περιορίσει τις σπατάλες και τη διαφθορά στο κύκλωμα του φαρμάκου. Ήταν πάντα το όνειρό σας και είμαι σίγουρος ότι δεν θα το εγκαταλείψετε.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!