tromaktiko: Σε ανοδική τροχιά ο εξωτερικός τουρισμός

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Σε ανοδική τροχιά ο εξωτερικός τουρισμός



Κατά 13,9% αυξήθηκαν οι αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό το α΄ εξάμηνο εφέτος σε σύγκριση με αυτές της αντίστοιχης περιόδου Ιανουαρίου- Ιουνίου 2010...
όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο..

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος, και τα οποία δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Ειδικότερα, οι αφίξεις στη χώρα από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των συνολικών αφίξεων (86,7%), παρουσίασαν αύξηση 13%, ενώ τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν αύξηση 7,8%. Σημαντική αύξηση εμφανίζουν οι αφίξεις από Ρωσία (77,6%), Αλβανία (70,2%), Γαλλία (60,3%) και Βέλγιο (45,2%). Αντίθετα, σημαντική μείωση των αφίξεων παρατηρείται από την Αυστρία (28,9%) και την Κύπρο (19,8%). Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Γερμανία (12,5%) και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (10%) και η Γαλλία (8%).

Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σημαντική αύξηση των αφίξεων παρατηρείται από την Ασία.

Από την ανάλυση των στοιχείων ως προς το μέσο μεταφοράς και τον σταθμό εισόδου, παρατηρείται ότι το αεροδρόμιο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης είναι το "Ελευθέριος Βενιζέλος" (24,1%) και ακολουθούν αυτά του Ηρακλείου (11,1%) και της Ρόδου (9,1%).
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!