tromaktiko: Τελεσίγραφο φαρμακοποιών

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Τελεσίγραφο φαρμακοποιών



Ένα μήνα περιθώριο δίνει με αυστηρότητα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) στα ασφαλιστικά ταμεία για να... εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τα φαρμακεία, διαφορετικά, όπως λέει, από την 1η Νοεμβρίου και μετά δεν θα παρέχεται πίστωση σε όποιο ασφαλιστικό ταμείο δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλές του. Στην απόφαση αυτή κατέληξε χθες βράδυ η γενική συνέλευση του Συλλόγου, μετά από πολύωρη συνεδρίαση.

Αν ισχύσει η πρακτική που προαναγγέλει η ΦΣΑ, τότε, οι ασφαλισμένοι των ταμείων που χρωστούν σε φαρμακοποιούς από συνταγές που έχουν εκτελεστεί, θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και στη συνέχεια θα πηγαίνουν στα Ταμεία τους για να αναζητούν τα χρήματά τους.

Οι φαρμακοποιοί διαφωνούν ριζικά και με την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας, δηλώνοντας, ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν τέτοιου είδους αποφάσεις, σημειώνοντας, ότι «μέχρι σήμερα ο φαρμακευτικός κλάδος έχει υποστεί τις περισσότερες συνέπειες εν ονόματι του 'ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων', καθιστώντας το ελληνικό φαρμακείο το πιο ανοιχτό επάγγελμα στην Ευρώπη».

Ο ΦΣΑ αποφάσισε τη συμμετοχή των φαρμακοποιών Αττικής και Πειραιά στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 19 Οκτωβρίου, καταγγέλλοντας ότι «δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!