tromaktiko: Ασφάλεια τροφίμων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ασφάλεια τροφίμων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης



Οι αλλαγές στο ορμονικό σύστημα της γυναίκας, που υφίστανται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καταστέλλουν το ανοσοποιητικό της σύστημα και την κάνουν πιο ευάλωτη σε διάφορες λοιμώξεις. Αυτές οι λοιμώξεις μπορεί να είναι ήπιας μορφής, αλλά μερικές φορές μπορούν να επιφέρουν σοβαρά προβλήματα υγείας του εμβρύου, μέχρι και αποβολή.

Επομένως οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να τηρούν τα εξής:

Να αποφεύγουν τα μη καλά μαγειρεμένα ψάρια (ειδικά τα οστρακόδερμα), καθώς και το κρέας, αλλά και τα πουλερικά που δεν έχουν μαγειρευτεί όσο χρονικό διάστημα θα έπρεπε.

Να μην καταναλώνουν τρόφιμα που μπορεί να περιέχουν χημικές ουσίες, όπως για παράδειγμα τον σολομό, τον ξιφία, το σκουμπρί και την πέστροφα, που πιθανόν να περιέχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου.

Να αποφύγουν κάθε είδους συμπληρώματα διατροφής.

Να μην καταναλώνουν τρόφιμα που δεν μαγειρεύονται και περιέχουν ωμά αβγά, όπως για παράδειγμα κάποια γλυκά.

Να μην καταναλώνουν προμαγειρευμένα τρόφιμα μετά το τέλος της 4ημέρας, από την ημερομηνία παρασκευής τους.

Να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας.

dietplus.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!