tromaktiko: Αυτή η χώρα δεν έχει τύχη

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Αυτή η χώρα δεν έχει τύχη



Σήμερα βλέποντας τις ουρές των αυτοκινήτων στα πρατήρια βενζίνης, θα κατάλαβε και ο τελευταίος αισιόδοξος Έλληνας ότι, αυτή η χώρα δεν έχει... καμία τύχη. Το «κατοχικό σύνδρομο» σε όλο του το μεγαλείο, αφού όλοι έσπευσαν να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους, πληροφορούμενοι ότι ξεκίνησε η απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ. Από την πρώτη ώρα της απεργίας, αν και είχαν ενημερωθεί ότι ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα μετά από μια εβδομάδα, εφόσον φυσικά συνεχισθεί η απεργία!

Απορώ ειλικρινά τι μυαλά κουβαλάνε ορισμένοι συμπολίτες μας- μεταξύ μας η συντριπτική πλειονότητα- αφού έτσι όπως αντιδρούν δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην οικονομία και στο κοινωνικό σύνολο. Ήδη με την ανόητη αντίδρασή τους, αυτό που ενδεχομένως θα συνέβαινε μετά από μια εβδομάδα, συνέβη λόγω βλακείας σήμερα. Τα περισσότερα πρατήρια βενζίνης έμειναν χωρίς καύσιμα!

Αυτό το γεγονός αποδεικνύει την ανωριμότητα και συνάμα την επιπολαιότητα ενός λαού που τον έχουν μάθει να εξαρτάται από τα ανακλαστικά του και όχι από τη γνώση. Και σ’ αυτό το λαό οι πολιτικές ηγεσίες συνεχίζουν να του χαϊδεύουν τ’ αυτιά, να του λένε αυτό που θέλει ν’ ακούσει και όχι αυτό που πρέπει. Βλέποντας την αγωνία και τον πανικό, θεωρώ ότι όσοι πιστεύουν-ακόμα- ότι αυτή η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί με μοναδικό κριτήριο τη σοβαρότητα, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ό,τι κι αν κάνει ο Βενιζέλος ή ό,τι κι αν σκέφτεται να εφαρμόσει ο Σαμαράς προκειμένου να αλλάξει την Ελλάδα, η βλακεία θα είναι πάντα απέναντι τους και ανίκητη.
statesmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!