tromaktiko: Για πάντα νέες με φυσικό τρόπο

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Για πάντα νέες με φυσικό τρόπο



Αυτό είναι εφικτό, εάν ενσωματώσετε στη διατροφή σας μερικά βασικά τρόφιμα.

Αντι- γηραντικα τροφιμα
Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής πλούσιο σε βιταμίνες. Είναι πολύ δυσάρεστο όταν τα πρώτα σημάδια της γήρανσης εμφανίζονται στο δέρμα σας: ρυτίδες και λεπτές γραμμές αρχίζουν να εγκαθίστανται και να το κάνουν να χάσει την λάμψη του. Αλλά δεν είναι αρκετό μόνο να τρώμε τα τρόφιμα αυτά για να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να έχετε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής: αρκετό ύπνο, να κάνετε άσκηση, να πείτε όχι στο κάπνισμα, να μειώσετε την κατανάλωση αλκοόλ και να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Είναι σημαντικό να παρέχουμε στο σώμα μας τις βιταμίνες που χρειάζεται. Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες και ζωτικής σημασίας, διότι επιτρέπουν στον οργανισμό να καταπολεμήσουν ορισμένες ασθένειες, και εμποδίζουν την εμφάνιση ορισμένων ελλείψεων.
H βιταμίνη Α προστατεύει το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες. Μπορεί να βρεθεί σε βερίκοκα, καρότα ή αυγά. Η βιταμίνη Β5 είναι ο σύμμαχος του δέρματός μας: μας επιτρέπει να διατηρήσουμε την λάμψη και την ελαστικότητά του. Είναι παρούσα στις περισσότερες τροφές, ιδιαίτερα στα μανιτάρια, κουνουπίδι και μπρόκολο. Η βιταμίνη C είναι αυτή που μας ενισχύει και μας γεμίζει με ενέργεια: τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C. Για να δυναμώσουν τα οστά και να πάρουμε ασβέστιο, χρειαζόμαστε βιταμίνη D, που βρίσκεται σε αυγά και σε γαλακτοκομικά προϊόντα,. Η βιταμίνη Ε, η αντί- γήραντική βιταμίνη, βρίσκεται στα πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι ή σαλάτα.

Η φύση θα σας βοηθήσει να μείνετε νέες-οι.
Γεμίστε to καλάθι αγορών σας με προϊόντα που σας δίνουν μια καλή αίσθηση και που θα σας κρατήσουν νέες –οι όχι μόνο σήμερα, αλλά και στο μέλλον. Οι ερευνητές και οι επιστήμονες εξακολουθούν να μιλούν για καθημερινή κατανάλωση πέντε φρούτων και λαχανικών ανά ημέρα. Έχουν πολλά οφέλη για το σώμα. Με εξαιρετικές αντί-γήραντικες ιδιότητες είναι το μπρόκολο: περιέχει μια χημική ουσία, σουλφοραφάνη, η οποία αναζωογονεί τα κύτταρα, και, επιπλέον, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η ντομάτα επίσης όταν τρώγεται ωμή ή με λίγο ελαιόλαδο, προσδίδει το φυσικό ροζ χρώμα και αυτό οφείλεται στο λυκοπένιο.
Τα κόκκινα φρούτα είναι γνωστά λόγω των
αντί-γηραντικών ιδιοτήτων τους: καταναλώνετε φράουλες, ρόδι, κεράσια, σε χυμούς ή σε μορφή smoothies. Πολύ πλούσια σε βιταμίνη C είναι τα βατόμουρα και τα βακκίνια και πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, η κοσμετολογία ενσωματώνει τα φρούτα σε πολλά καλλυντικά.
Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο που περιέχει βιταμίνη Ε , η οποία είναι πολύ καλή για το δέρμα. Έχει μια πολύ σημαντική περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα. Το παπάγια είναι επίσης ένα αντί-γήραντικο φρούτο που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας. Το καρπούζι είναι πλούσιο σε β- καροτίνη και προστατεύει από τις επιβλαβείς επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος. Όλα τα εσπεριδοειδή, όπως τα γκρέιπφρουτ, τα μανταρινιά ή τα πορτοκαλίa θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε νέες-οι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!