tromaktiko: Απάντηση σε: "Πώς αποδεικνύεται πως ο υπάλληλος που έχει προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ είναι άξιος για τη θέση που έχει;"

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση σε: "Πώς αποδεικνύεται πως ο υπάλληλος που έχει προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ είναι άξιος για τη θέση που έχει;"



Συμφωνώ εν μέρει φιλε μου σε αυτά που γράφεις.
Δυστυχώς όμως τα προβλήματα στο δημοσιο τα δημιουργούν και πολλοί που διορίστηκαν με το ΑΣΕΠ, αν δεν με πιστευεις τοτε πιθανον να...
μην μενεις στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό και να μην συναναστρεφεσαι με ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, εφορίες, νοσοκομεία, πολεοδομιες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες που σου βγάζουν την πίστη ή σου ζητάνε φακελάκια, όχι όλοι, αλλά δυστυχώς παρα πολλοί.
Ούτε ειναι υποκειμενικό παράδειγμα κάποιος που διορίστηκε σαν καθαριστής, με κριτήρια ΑΣΕΠ για καθαριστή, μετα απο εξι μηνες - ενα χρόνο να εχει αλλάξει αντικείμενο σαν π.χ. ελεγκτής στην εφορία.
Αυτο τι είναι; Δεν είναι απατεωνιά;
Αν ήθελαν εφοριακό (και ειναι τυχαιο το παραδειγμα αλλά ειναι σύνηθες στο δημοσιο αυτη η τακτική, σε περίπτωση που δεν μενεις Ελλάδα και δεν το γνωρίζεις)ας βγαζαν κριτήρια για εφοριακό και όχι για καθαριστή, και να αξιολογηθείς μετα αν εχεις τα περισσότερα μόρια.
Αυτό δεν είναι παράνομο;
Δεν ειναι απατεωνιά;
Δηλαδή τι; ΅Επειδή ήταν ωραια κομπινα αν ειναι αχρηστος πρέπει να παραμείνει επειδη μπήκε γενικα στο δημόσιο μεσω ΑΣΕΠ;
Σε μια δουλειά, ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να μπεις με βίσμα, γιατί ξερεις τον ιδιοκτήτη, εισαι φίλος με τον διευθυντή, γιατί είσαι κουμπάρος με τον προιστάμενο, γκ...ενα του αφεντικού ή οτιδήποτε άλλο (αλλωστε και στον ιδιωτικό τομέα το βύσμα παει συννεφο) αλλά αν δεν κάνεις εχεις πάρει πόδι, είτε θεωρείς ότι μπήκες με αξιοκρατικά κριτήρια είτε όχι.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!