tromaktiko: Ένας Έλληνας μαγειρεύει για τη βασίλισσα

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ένας Έλληνας μαγειρεύει για τη βασίλισσα



Χαλούμι με καρπούζι θα προσφερθεί στη βασίλισσα Ελισάβετ στο επίσημο δείπνο της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών των κρατών-μελών...
της Βρετανικής Κοινοπολιτείας που θα γίνει αυτό το μήνα στην Πέρθη της Αυστραλίας.

Πώς προέκυψε το χαλούμι; Λόγω της ελληνοκυπριακής καταγωγής του αρχιμάγειρα, ο οποίος επελέγη για να προετοιμάσει το δείπνο που θα παραθέσει η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, στην βασίλισσα Ελισάβετ και σε 50 αρχηγούς κρατών-μελών της Κοινοπολιτείας (Αυστραλία, Βρετανία, Καναδάς, Ινδία, Κύπρος, και δεκάδες άλλες χώρες).

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Κώστας Σιμάτος είναι ο επικεφαλής της αφρόκρεμας των σεφ που θα μαγειρέψουν για μερικούς από τους πιο σημαντικούς ηγέτες του πλανήτη που θα παρακαθίσουν στο δείπνο της 29ης Οκτωβρίου.

«Το δείπνο», όπως λέει ο ίδιος «θα έχει αυστραλιανό χρώμα». Ορεκτικά, θαλασσινά (γαρίδες, αστακούς κ.α.) και από κρέας μόνο αρνάκι. Το χοιρινό και το βοδινό δεν είναι στο μενού επειδή κάποιοι από τους ηγέτες είτε δεν τρώνε το χοιρινό (μουσουλμάνοι) είτε δεν τρώνε το βοδινό (Ινδοί).

Όσο για το χαλούμι ο κ. Σιμάτος λέει πως το επέλεξε για να δώσει μια «ελληνοκυπριακή πινελιά» στο δείπνο. Ο 42χρονος σεφ γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και οι γονείς του προέρχονται από την Ελλάδα και την Κύπρο. (O πατέρας είναι Κεφαλονίτης και η μητέρα Κύπρια).
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!