tromaktiko: Αναβολή της συνάντησης της Νέας Υόρκης ζητά η ΕΔΕΚ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Αναβολή της συνάντησης της Νέας Υόρκης ζητά η ΕΔΕΚ



«Εξαιρετικά επικίνδυνη», καθιστά την πραγματοποίηση της συνάντησης της Νέας Υόρκης με τον Μπαν Γκι- μουν και τον Ντερβίς Ερογλου η συνεχιζόμενη πολιτική... κρίση που σοβεί στον τόπο «ως αποτέλεσμα της ενέργειας του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να αμφισβητήσει το πόρισμα Πολυβίου και τις βαρύτατες θεσμικές, πολιτικές και προσωπικές ευθύνες που του αποδίδει», δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΣ ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης.

Η αδυναμία, όπως είπε, «συλλογικής διαβούλευσης λόγω της ουσιαστικής αχρησίας στην οποία οδήγησε το Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος Χριστόφιας σε συνδυασμό με την ανυπαρξία οποιασδήποτε προόδου στις συνομιλίες δημιουργεί κινδύνους περαιτέρω κατολίσθησης για τις θέσεις της ελληνικής κυπριακής πλευράς».

Για τους ίδιους λόγους, πρόσθεσε, «θεωρούμε επίσης επικίνδυνη την είσοδο των συνομιλιών στο λεγόμενο «πάρε – δώσε».

Δεδομένης της εξοργιστικά προκλητικής και αδιάλλακτης συμπεριφοράς της τουρκικής πλευράς, ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, θεωρούμε αδιανόητη μια τέτοια διαδικασία.

Για μια ακόμα φορά, είπε ο κ. Παπαδάκης, «καλούμε τον Πρόεδρο Χριστόφια να συνειδητοποιήσει τις μεγάλες ευθύνες του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!