tromaktiko: "Botox" και για τις βλεφαρίδες

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

"Botox" και για τις βλεφαρίδες



«Botox για βλεφαρίδες» ονομάζεται το νέο hot trend στον χώρο της αισθητικής, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στην κατάργηση της μάσκαρα.
Οσοι φοβούνται τις ενέσεις ωστόσο, δεν θα πρέπει να ανησυχούν.

Η διαδικασία που εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία σε πολλά ινστιτούτα ομορφιάς στις ΗΠΑ και έχει ξετρελάνει σταρ όπως η Κριστίνα Χέντριξ, η Μπρουκ Σιλντς και η Κλερ Ντέινς, προβλέπει μονάχα την καθημερινή εφαρμογή μιας λοσιόν πάνω στις βλεφαρίδες, η οποία «ενθαρρύνει» την πύκνωση και την ανάπτυξή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, ύστερα από τετράμηνη θεραπεία οι τρίχες των βλεφαρίδων είναι κατά 25% πιο μακριές και κατά 18% πιο σκούρες. Τα αποτελέσματα ωστόσο δεν είναι μόνιμα.

Μετά τη διακοπή της χρήσης της λοσιόν οι βλεφαρίδες επανέρχονται στη φυσική τους κατάσταση, γι' αυτό και οι ειδικοί συνιστούν μετά το πέρας του τετραμήνου τη μείωση της ημερήσιας δοσολογίας κατά το ήμισυ, ώστε να παραταθεί το αποτέλεσμα.

«Οι βλεφαρίδες μου ήταν ανέκαθεν μέτριες. Ποτέ μου δεν εντυπωσιάστηκα από αυτές. Ημουν συνεχώς αναγκασμένη να φοράω ψεύτικες» δήλωσε φανερά ενθουσιασμένη από την αλλαγή η Κριστίνα Χέντριξ ύστερα από έναν μήνα θεραπείας.

Η λοσιόν αποτελεί ουσιαστικά ένα υποπροϊόν του φαρμάκου Bimatoprost, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία οφθαλμολογικών παθήσεων συμπεριλαμβανομένου και του γλαυκώματος, και παράγεται από την ίδια φαρμακευτική εταιρία που παράγει το Botox.

Κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών το 2008 το Bimatoprost κρίθηκε ασφαλές για αισθητική χρήση, ωστόσο γυναίκες που θηλάζουν ή διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης καλό είναι να το αποφεύγουν. Παρενέργειες, όπως κόκκινα, ερεθισμένα μάτια, παρουσιάστηκαν μόνο στο 3% όσων το δοκίμασαν, ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν ότι ήταν αποτέλεσμα λανθασμένης ή υπερβολικής χρήσης.

Εδώ και δύο χρόνια έχει πάρει έγκριση για κυκλοφορία στην αμερικανική αγορά με την ονομασία Latisse και υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια μπουκάλια.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!