tromaktiko: Grand Prix Ιαπωνίας (Suzuka) | Εκπληκτική νίκη Button, πανάξιος πρωταθλητής ο Vettel!

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Grand Prix Ιαπωνίας (Suzuka) | Εκπληκτική νίκη Button, πανάξιος πρωταθλητής ο Vettel!



Με εκπληκτική εμφάνιση ο Jenson Button έκανε το μόνο που θα του επέτρεπε να συνεχίζει να ελπίζει για τον τίτλο. Κέρδισε τοΙαπωνικό Grand Prix παρά την ασφυκτική πίεση του Fernando Alonso, που τελικά τερμάτισε 2ος. Ένας αλάνθαστος Sebastian Vettel όμως συμπλήρωσε το βάθρο, κατακτώντας πανάξια το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα οδηγών. Τέταρτος ο Mark Webber, πέμπτος ο Lewis Hamilton, με την προσπάθειά του να υπονομεύεται νωρίς από κλατάρισμα. Εξαιρετικός ο Michael Schumacher, βγήκε μπροστά από τον Felipe Massa μετά το τελευταίο του pit stop και έμεινε στην 6η θέση ως το τέλος του αγώνα. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Sergio Perez στην 8η θέση, που έδωσε και πολλές ωραίες μάχες, με τους Vitaly Petrov και Nico Rosberg να κλείνουν τη δεκάδα.

Το σίριαλ μεταξύ Hamilton και Massa δείχνει να μην έχει τέλος, με τους δύο οδηγούς να έχουν ξανά επαφή, όταν ο Lewis αμυνόμενος κινήθηκε προς τον Βραζιλιάνο και τον ακούμπησε. Ο Βρετανός δεν υπολόγισε καλά το κενό που υπήρχε κι έχασε ένα κομμάτι από το πλαϊνό του μονοθεσίου του, ενώ από τη κλατάρισμα που είχε στην αρχή του αγώνα και μετά δεν κατάφερε να βρει ρυθμό, αποκαλύπτοντας αργότερα ότι είχε συνεχώς προβλήματα ισορροπίας και πρόσφυσης με το μονοθέσιό του.

Ο Schumacher έκανε άλλον έναν εξαιρετικό αγώνα, καταφέρνοντας να περάσει τον Massa και να τον κρατήσει πίσω του στους τελευταίους γύρους, ενώ ο team mate του, Nico Rosberg δεν μπόρεσε να κάνει κάτι αξιοσημείωτο από την προτελευταία θέση εκκίνησης, κερδίζοντας τελικά τον ένα βαθμό της 10ης θέσης. Μια περίεργη επαφή μεταξύ Webber και Schumacher ευτυχώς δεν άφησε σημαντικές πληγές στα μονοθέσια και των δύο, με τον Αυστραλό να έχει μια μικρή ζημιά στην εμπρός πτέρυγα, αλλά να συνεχίζει κανονικά τον αγώνα.

Ο Vettel κυνήγησε τον Button και τον Alonso, αλλά δέχθηκε από την ομάδα οδηγία να μη ρισκάρει υπερβολικά κι έτσι χαλάρωσε το ρυθμό του προς το τέλος.

Ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση μεταξύ Button και Vettel μετά τη λήξη του αγώνα και στο δωμάτιο πριν πάνε στο βάθρο, όπου ο Jenson σημείωσε το επιθετικό σπρώξιμο της εκκίνησης που δέχτηκε από τονVettel και ο Γερμανός απάντησε θυμίζοντάς του τις απότομες κινήσεις στην επανεκκίνηση μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!