tromaktiko: Κερδοσκοπικό παιχνίδι με τα ελληνικά ομόλογα στήνουν τα Hedge Funds...

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Κερδοσκοπικό παιχνίδι με τα ελληνικά ομόλογα στήνουν τα Hedge Funds...



Σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα BBC ανέφερε ότι αρκετά hedge fund ετοιμάζονται να στήσουν ένα... κερδοσκοπικό παιχνίδι, αγοράζονταν ελληνικά ομόλογα βραχείας ωρίμανσης εφόσον προχωρήσει το εθελοντικό κούρεμα των ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες πιστωτές.

Εν συνεχεία τα hedge fund θα αρνηθούν να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αυτό το κούρεμα και θα διακρατήσουν τα ομόλογα (θυμίζουμε μικρής διάρκειας) μέχρι τη λήξη αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη περίπου 60%, ανάλογα και με την τιμή αγοράς του ομολόγου. Βέβαια θα πρέπει να τονιστεί τα hedge fund βασίζονται σε δύο παραδοχές, ότι πρώτον το ελληνικό δημόσιο θα είναι σε θέση, μετά το κούρεμα να αποπληρώσει μελλοντικά τις υποχρεώσεις του, καθώς και φυσικά ότι το κούρεμα θα είναι εθελοντικό (αν και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα αντιστάθμισης κινδύνου με αγορά CDs).

Πάντως αναλυτής που μιλά στο BBC σχολιάζει ότι η αδικία θα είναι προφανής σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας με αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις στην Ευρώπη εφόσον αποκαλυφθεί μία τέτοια εξέλιξη.
www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!