tromaktiko: Τα παιδιά και η οικογένεια δεν είναι Offshore εταιρείες ούτε ΜΚΟ για να διαφύγουν!

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Τα παιδιά και η οικογένεια δεν είναι Offshore εταιρείες ούτε ΜΚΟ για να διαφύγουν!



Τα παιδιά και οι οικογένειες δεν είναι Offshore εταιρείες ούτε ΜΚΟ για να διαφύγουν την φορολογία. Είναι εδώ υπάρχουν και παλεύουν στον τόπο αυτό.
Η Κυβέρνηση, στην 3η μέχρι στιγμής φορολογική ‘μεταρρύθμιση’ σε διάστημα 1,5 χρόνου, μείωσε τα αφορολόγητα όρια και στα κλιμάκια του φόρου εισοδήματος. Με αυτά τα μέτρα έχουμε μια άνευ προηγουμένου φορο-εξοντωτική επιδρομή κατά των οικογενειών και ιδιαίτερα κατά των πολυτέκνων. Μοιραία τα μέτρα θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση και θα αποτρέψουν τους νέους από την δημιουργία οικογένειας και την απόκτηση παιδιών.
Ακόμη τα νέα μέτρα έχουν φέρει σε πλήρη απόγνωση όσους τα τελευταία χρόνια έγιναν πολύτεκνοι δίνοντας βάση και στις ισχύουσες νομοθετικές αποφάσεις της πολιτείας.
Όλα για την αγορά και τους τοκογλύφους. Να ανθίσουν τα νούμερα αλλά μέχρι στιγμής ούτε αυτά ανθίζουν, αλλά και οι οικογένειες στενάζουν κάτω από δυσβάστακτα μέτρα. Δεν έχουν λεφτά για οικογενειακά επιδόματα και θέτουν πλαφόν και όρια από παντού. Όμως στις διάφορες ΜΚΟ που ‘έτρεχαν’ να βοηθήσουν τους ψαράδες στην Ασία και να κάνουν μονοπάτια στην Αφρική έχουν. Όλοι οι κομματικοί προσέτρεξαν να ‘κεφαλαιοποιήσουν’ τις ευκαιρίες. Στην ουσία όμως να γεμίσουν μια και καλή τις τσέπες τους. Η μεγάλη περιουσία βρίσκεται σε παράκτιες εταιρείες και φοροδιαφεύγει. Μόνο οι ταλαίπωροι πληρώνουν για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος.
Οι πολύτεκνοι λοιδορούνται, ενώ οι ημέτεροι υπάλληλοι της βουλής απολαμβάνουν τα προνόμιά τους. Ακόμη και της μετεγγραφές των πολυτέκνων, τριτέκνων κλπ –που δεν χρειάζονταν χρήματα - τις κατήργησαν εν μέσω οικονομικής κρίσης. Τιμωρούν τους πολίτες που αιμοδότησαν αυτή τη χώρα. Περιφρονούν τους αναπήρους. Παρακμή και σαπίλα.
Το πολιτικό προσωπικό δεν είναι απλά ανεπαρκές είναι επικίνδυνο για την συνέχεια του Ελληνισμού.

Αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!