tromaktiko: Planet Ocean: Ο Γιάν Αρτίς-Μπερτράν αποκαλύπτει τα θαυμαστά μυστικά του πλανήτη

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Planet Ocean: Ο Γιάν Αρτίς-Μπερτράν αποκαλύπτει τα θαυμαστά μυστικά του πλανήτη



Με σκοπό την αποκάλυψη των θαυμαστών μυστικών του πλανήτη, ο φωτογράφος, σκηνοθέτης και ακτιβιστής για το περιβάλλον Γιάν Αρτίς Μπερτράν (Yann Arthus-Bertrand ) ξεκίνησε... την παραγωγή και τη σκηνοθεσία μιας ταινίας για τους ωκεανούς της γης. Μετά το «Home», μια καταπληκτική παραγωγή που αποτέλεσε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, σε παραγωγή Λυκ Μπεσσόν («Απέραντο Γαλάζιο», «Leon», «Το πέμπτο στοιχείο» κλπ) και μουσική του Αρμάν Αμάρ, σειρά έχει το «Planet Ocean»! η θεματολογία του οποίου εστιάζει αποκλειστικά στους ωκεανούς, προκειμένου να υπενθυμίσει στους θεατές τις φυσικές ομορφιές που καλύπτουν τα δύο τρίτα της επιφάνειας του πλανήτη.

"Δείτε πόσο όμορφη είναι η Γη, δείτε τί καταστρέφουμε αλλά, πάνω απ΄ όλα, δείτε όλη αυτήν την ομορφιά που ακόμα μπορούμε να διατηρήσουμε", είχε δηλώσει παλαιότερα, προβάλλοντάς μας τις φωτογραφίες του οι οποίες μας κάνουν να σκεφτόμαστε, δείχνοντάς μας ταυτόχρονα ότι η γη είναι ένα έργο τέχνης.

Ξεκινώντας από τα 17 του έχει περιπλανηθεί σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη, ίσως και σ’ ολόκληρο, διασχίζοντας ηπείρους και θάλασσες, όχι μόνο κατά μήκος και κατά πλά­τος, αλλά και καθ’ ύψος (!) αποκαλύπτοντας τα θαυμαστά μυστικά του. Αναδεικνύοντας τα πάντα, τα εναέρια πλάνα αποτελούν την εξειδίκευση του Μπερτράν. Πιστός του σύντροφος ένα ελικόπτερο που, ρίχνοντας την σκιά του στο έδαφος, σε μέγεθος πολλαπλάσιο του κανονικού και που το ακολουθεί όπου κι αν πάει, επιτρέπει στον Μπερτράν να πραγματοποιεί συναρπαστικά ταξίδια βλέποντας τα! πάντα από ψηλά εκτός από τον ολόφωτο δίσκο του ήλιου.

http://www.7news.gr/2011-09-21-08-55-03/9644-planet-ocean-photos.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!