tromaktiko: Ένα superbus αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων!

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ένα superbus αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων!



Το πρώτο Superbus στον κόσμο αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Delft, στην Ολλανδία, υπό την επίβλεψη του καθηγητή...Wobbo Ockels, ο οποίος το 1985 έγινε ο πρώτος Ολλανδός αστροναύτης που ταξιδέψε στο διάστημα. Σκέφτηκε ότι τα τρένα ήταν πολύ αργά για τις ανάγκες της ημέρας και έχουν επίσης το μειονέκτημα να ταξιδεύουν μόνο μεταξύ των σταθμών, έτσι σκέφτηκε την κατασκευή ενός σούπερ όχηματος που θα μπορούσε να κινείται με ταχύτητες αστραπήςκαι να είναι φιλικό προς το περιβάλλον την ίδια στιγμή. Αυτός και η ομάδα του πέρασε τρία χρόνια για την κατασκευή του Superbus, και το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από εντυπωσιακό.

Η Lamborghini Superbus έχει μήκος 15 μέτρα και πλάτος 2,5 μέτρα και ύψος 1,65 μ. και χρησιμοποιήθηκαν μόνο ελαφριά υλικά όπως ανθρακονήματα,αλουμίνιο, πολυκαρβονικά και fiberglass. Λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρικές μπαταρίες που φορτίζονται με ηλιακή ενέργεια. Το εσωτερικό του έχειφουτουριστική εμφάνιση και προσφέρει τα ίδια χαρακτηριστικά με πολυτελής λιμουζίνες και ιδιωτικά τζετ.Όπως θα αναμένατε, μια τέτοια επαναστατική εφεύρεση δεν μπορεί να είναι φθηνή. Το κόστος είναι πάνω από $ 10 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσεικάποιος το Superbus το όποιο θα χρησιμοποιηθεί για να ταξιδέψει μεταξύ Άμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι. Το hi-tech λεωφορείο θα ταξιδέψει τα 75 μίλιααπόσταση μεταξύ των δύο πόλεων σε λιγότερο από 30 λεπτά.
Στο χώρο της πόλης του Superbus θα ταξιδέψει σε κανονική ταχύτητα, αλλά όταν είναι στον αυτοκινητόδρομο, θα επιταχύνει στα 250 km / h.

xsefoto.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!