tromaktiko: ΚΥΠΡΟΣ: Σχεδόν τα έξι εκατομμύρια θα φθάσει το κόστος για 10 κυματοθραύστες

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΚΥΠΡΟΣ: Σχεδόν τα έξι εκατομμύρια θα φθάσει το κόστος για 10 κυματοθραύστες



Σε 5,75 εκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει τελικά η δαπάνη για την κατασκευή των δέκα υπολοίπων κυματοθραυστών που προβλέπεται να...
γίνουν στη θαλάσσια περιοχή του Δήμου Πόλης για την ολοκλήρωση του Γενικού Σχεδίου Προστασίας και Βελτίωσης του Κόλπου της Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με επιστολή του διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Έργων προς τον δήμαρχο Πόλεως, το Τμήμα έχει συμπεριλάβει σχετική πρόνοια ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ στις προτάσεις του για τον Προϋπολογισμό του 2012 για έναρξη υλοποίησης του έργου.

Η δαπάνη, σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα ο «Φ», έχει προϋπολογισθεί από τον Κλάδο Θαλασσίων Έργων του Τμήματος, ο οποίος έχει προβεί σε προκαταρκτική εκτίμηση για τους υπόλοιπους δέκα κυματοθραύστες που προβλέπεται να γίνουν στην περιοχή.

Μιλώντας στον «Φ» ο δήμαρχος της Πόλης, Άγγελος Οδυσσέως, επιβεβαίωσε ότι με βάση την προκαταρκτική αυτή μελέτη το κόστος κατασκευής των κυματοθραυστών προϋπολογίστηκε στα 5,75 εκατομμύρια ευρώ.

«Η ακριβής δαπάνη», ανέφερε, «θα καθοριστεί μετά τη λήψη των σχετικών προσφορών και την επιλογή του επιτυχόντα προσφοροδότη. Έχουμε ήδη ενημερωθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων ότι συμπεριέλαβαν πρόνοια ενός εκατομμυρίου ευρώ στους Προϋπολογισμούς του 2012 για έναρξη εργασιών».

Η χρηματοδότηση των έργων προστασίας της ακτής του Κόλπου Χρυσοχούς γίνεται με συνεισφορές κατά 50% της Κυβέρνησης και 50% της τοπικής Αρχής.

Η επιστολή του Τμήματος προς τον Δήμο Πόλης επισημαίνει, συνεπώς, ότι θα πρέπει η τοπική Αρχή να προχωρήσει με τη διαδικασία εξασφάλισης του ποσού των 2,87 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στη συνεισφορά της για το έργο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!