tromaktiko: Χ. Σταϊκούρας: Χαμένο έτος το 2011

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Χ. Σταϊκούρας: Χαμένο έτος το 2011



Χαμένο έτος δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής χαρακτηρίζει το 2011 ο αναπληρωτής υπεύθυνος του... Τομέα Οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας μετά τη δημοσιοποίηση του προϋπολογισμού του 2012.

Ο κ. Σταϊκούρας σε σχετική ανακοίνωσή του καταλογίζει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική της πολιτική, επισημαίνοντας ότι η χώρα θα βρίσκεται για 5η συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και δεν έχει συμβεί ποτέ στη χώρα μας.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογραμμίζει ότι ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει ήδη ψηφισμένα μέτρα, τα οποία περικλείονται στο Μεσοπρόθεσμο και στο Πολυνομοσχέδιο, για το λόγο αυτό η ΝΔ δεν πρόκειται να τον αμφισβητήσει.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως τονίζει, η Νέα Δημοκρατία «στηρίζει και θα στηρίξει τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, με ρεαλιστικούς όμως όρους, κυρίως μέσω της περιστολής των δαπανών, την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, των αποκρατικοποιήσεων και την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου».

Παράλληλα, αναφέρει ότι «η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην αναγκαιότητα δημοσιονομικής εξυγίανσης, καθώς και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, προσανατολισμένη όμως στην άμεση επανεκκίνηση της Οικονομίας. Και αυτό διότι οι άμεσοι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν και το χρέος θα καταστεί βιώσιμο μόνο με ανάκαμψη και βιώσιμη ανάπτυξη της Οικονομίας».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!