tromaktiko: Ζήτησε να ξαναδικαστεί γιατί η 30χρονη ποινή του δεν ήταν αρκετά σκληρή...

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ζήτησε να ξαναδικαστεί γιατί η 30χρονη ποινή του δεν ήταν αρκετά σκληρή...



Ένας άντρας στο προαστιακό Σικάγο ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του και καταδικάστηκε για φόνο το 2001 θα ξαναδικαστεί... επαναλαμβάνοντας τη δίκη, καθώς υποστήριξε ότι η προηγούμενη ποινή για 30 έτη στις φυλακές δεν ήταν αρκετά σκληρή.

Ωστόσο, ελπίζει η κίνηση αυτή θα οδηγήσει στο να περάσει λιγότερο χρόνο στη φυλακή τελικά.

Ο Benny Deanda Jr, 26 ετών, από το Έλγιν, ομολόγησε την ενοχή του το 2001 με τη δολοφονία του 16χρονου Mario Jiminez, σύμφωνα με άρθρα του Chicago Tribune.

Ο Deanda ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε τον Jiminez κατά την διάρκεια μιας λεκτικής φιλονικίας που είχαν οι δυο τους. Ο Deanda ήταν 17 ετών κατά το χρόνο της αρχικής δίκης και έλαβε 30 χρόνια ποινή τότε από το δικαστήριο.

Δεδομένου ότι η ποινή ήταν μικρότερη από την ελάχιστη απαιτούμενη από το νόμο, οι δικηγόροι του Deanda ήταν σε θέση να υποστηρίζουν την ανάγκη για μια νέα δίκη. Αντί να επιδιώξουν μια μεγαλύτερη ποινή στη δίκη, ωστόσο, ο Levi Harris, ένας βοηθός δήλωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο πελάτης του θέλει να ακολουθήσει ένα επιχείρημα αυτοάμυνας.

Σε περίπτωση που καταδικαστεί για δεύτερη φορά για το ίδιο έγκλημα, η αρχική πρόταση του Deanda θα μπορούσε να διπλασιαστεί έως 60 έτη, ή ακόμα και να περάσει τη ζωή του στη φυλακή, σύμφωνα με την WBBM.
pamepreveza.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!