tromaktiko: Θεσσαλονίκη: Δημοπρατείται ο κάθετος άξονας 60 της Εγνατίας Οδού

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Δημοπρατείται ο κάθετος άξονας 60 της Εγνατίας Οδού



Την δημοπράτηση του έργου «κάθετος άξονας 60 της Εγνατίας Οδού Δερβένι - Σέρρες - Προμαχώνα: Εργασίες ολοκλήρωσης τμημάτων... Α/Κ Λαγκαδά - Α/Κ Λαχανά και Στρυμονικό - Α/Κ Χριστού» προκήρυξε η Εγνατία Οδός Α.Ε.

Για ένα πολύ σημαντικό έργο που συνεισφέρει στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και των Σερρών αλλά και ολόκληρης της χώρας έκανε λόγο με δήλωσή του ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης. Όπως είπε, ο εν λόγω οδικός άξονας συνδέει την Ελλάδα με την νοτιοανατολική και την κεντρική Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, στο έργο της εργολαβίας περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση της κατασκευής του κάθετου άξονα Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Προμαχώνας, που αποτελεί μέρος του πανευρωπαϊκού άξονα 4. Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται το τμήμα Στρυμονικό - Α/Κ Χριστού, μήκους 22 χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής των ανισόπεδων κόμβων Στρυμονικού, Λευκώνα, Προβατά και Χριστού.

Επιπλέον, στην εργολαβία περιλαμβάνονται και εργασίες βελτίωσης της λειτουργικότητας του κάθετου άξονα στο τμήμα Α/Κ Λαγκαδά - Α/Κ Λαχανά καθώς και η κατασκευή τεσσάρων χώρων στάθμευσης.
agelioforos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!