tromaktiko: Αναβλήθηκε η δίκη του 62χρονου συλληφθέντα για φοροδιαφυγή

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Αναβλήθηκε η δίκη του 62χρονου συλληφθέντα για φοροδιαφυγή



Περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση του 62χρονου επιχειρηματία, που κατηγορείται για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο, ζήτησε το...
Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 16 Νοεμβρίου.

Ο επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας, συνελήφθη χθες από την οικονομική Αστυνομία για υψηλά χρέη προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η συνολική οφειλή του αφορά το ποσό των 6,1 εκατομμυρίων ευρώ και όχι αυτό των 7,9 που είχε αρχικώς διαρρεύσει.

Το δικαστήριο προχώρησε στην αναβολή της δίκης ζητώντας από τον επιχειρηματία να προσκομίσει δύο συγκεκριμένα στοιχεία, που επικαλέστηκε η υπεράσπιση του. Το πρώτο αφορά τη δικαστική απόφαση για την υπαγωγή της κατασκευαστικής εταιρείας στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα και το δεύτερο την απόφαση για τη ρύθμιση χρεών από την αρμόδια ΦΑΒΕ.

Η υπεράσπιση του 62χρονου προσκόμισε στο Δικαστήριο και αποδείξεις για την εξόφληση μέρους αυτού του ποσού και υποστήριξε πως το πραγματικά οφειλόμενο ποσό ανέρχεται στα περίπου 5,2 εκατομμύρια. Η πλευρά του κατηγορούμενου επικαλέστηκε, επίσης, εντολές πληρωμής για ποσά περίπου 4,9 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν έχει εισπράξει ακόμη από το Δημόσιο, για κατασκευαστικά έργα αλλά και απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, που του επιδικάζει ποσό 4 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία δεν έχει εκτελεστεί από το Δημόσιο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!