tromaktiko: Τα Abbey Road studios έγιναν 80 ετών

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Τα Abbey Road studios έγιναν 80 ετών



Τα 80 χρόνια τους έκλεισαν αυτό το σαββατοκύριακο τα διασημότερα studios ηχογραφήσεων στον κόσμο, Abbey Road, μια μόλις ημέρα μετά την... πώλησή τους στη, γαλλικής πλέον συμφερόντων, Universal.
Τα Abbey Road Studios άνοιξαν για πρώτη φορά τις πύλες τους στις 12 Νοεμβρίου 1931 όταν ο διασημότερος βρετανός μουσουργός, sir Edward Elgar, ηχογράφησε με την London Symphony Orchestra ένα από τα πιο γνωστά του έργα, το “Land Of Hope & Glory”.
Ωστόσο, τα studios έτυχαν ευρείας αναγνώρισης αρκετά χρόνια αργότερα όταν οι Beatles ηχογράφησαν εκεί το ενδέκατο studio album τους δίνοντας του μάλιστα το όνομα “Abbey Road”.
Τα Abbey Road Studios γιόρτασαν τα 80α τους γενέθλια μια μόλις ημέρα πριν την πώληση της EMI Music στην Universal, η οποία πλέον ανήκει στη γαλλική εταιρία Vivendi και η οποία έχει αυτή τη στιγμή μπάντες όπως οι Rolling Stones αλλά και οι Take That!
Για το δισκογραφικό deal της χρονιάς μίλησε ο πρώην διευθυντής της EMI, Brian Southall, ο οποίος έχει γράψει και ένα βιβλίο με την ιστορία των Abbey Road Studios λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν ξέρω ποιο είναι το μέλλον των studios τώρα που πλέον δεν ανήκουν σε βρετανικά χέρια. Είναι λυπηρό το γεγονός πως όλο το μουσικό κομμάτι της EMI πέρασε πλέον στην Universal. Δεν υπάρχουν πλέον βρετανικές εταιρίες να αγοράσουν την EMI. Δυστυχώς δε ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον του Abbey Road”.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!