tromaktiko: Αλλοίωση ιστοσελίδας στην εφοπλιστική Τράπεζα Aegean Baltic Bank

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Αλλοίωση ιστοσελίδας στην εφοπλιστική Τράπεζα Aegean Baltic Bank



Μία από τις βασικές χρηματοδότριες τράπεζες της Ελληνικής ναυτιλίας, η Aegean Baltic Bank φαίνεται ότι στοχοποίησαν άγνωστοι Τούρκοι Hackers.
Η Aegean Baltic Bank είναι αμιγώς Ελληνική Τράπεζα με μικρή παρουσία στην Ελλάδα, αλλά εξαιρετική παρουσία στον ναυτιλιακό χώρο, ενώ ενδιαφέρον για την εξαγορά της έχει εκδηλώσει μεγάλη κινέζικη αναπτυξιακή επενδυτική Τράπεζα.Μεταξύ των μετόχων της, εκτός από την General Electric Capital που κατέχει το 48%, περιλαμβάνονται αξιόλογες Ελληνικές εφοπλιστικές οικογένειες. Σύμφωνα με πληροφορία που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα καταγραφής ηλεκτρονικών επιθέσεων παγκοσμίως,οι Τούρκοι hackers φέρεται να διείσδυσαν στην ηλεκτρονική σελίδα της Τράπεζας αλλοιώνοντας πλήρως το περιεχόμενό της. Οι hackers, ισχυρίζονται πως ανήκουν στον Τούρκικο στρατό κυβερνοπολεμιστών (Turkey Cyber Army) κάτι που όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Στο μήνυμα που ανάρτησαν κατά την πλήρη αλλοίωση της ιστοσελίδας της Τράπεζας, αναφέρουν ότι «Το σύστημα σας είναι υπό έλεγχο, Το σύστημα σας είναι εκτός λειτουργίας, Ελευθερία στην Παλεστίνη»ενώ αποκαλούν »Φονιάδες» τις «Η.Π.Α,Nato, Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαική Ένωση και το Ισραήλ». Τέλος χαιρετίζουν ονόματα άλλων hackers, ενώ παρέχουν και ιστοσελίδες επικοινωνίας καθώς και ιστοσελίδα μέλους τους στο Facebook.

Οι Τούρκοι hackers φαίνεται να απέκτησαν πρόσβαση διαχειριστή (root) στον εξυπηρετητή της ιστοσελίδας (Unix/Linux server). Σύμφωνα με αναζήτηση που πραγματοποίησε η τεχνική ομάδα του SecNews, ο server που χτυπήθηκε από τους hackers δεν ανήκει στην Τράπεζα, αλλά στην ελληνική εταιρεία hosting Angellight . Συνεπώς εκτιμούμε ότι η επίθεση δεν έπληξε νευραλγικά συστήματα της Τράπεζας παρά μόνο τις πληροφορίες διαθέσιμες προς το κοινό μέσω της ιστοσελίδας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!