tromaktiko: Γιατί κα Διαμαντοπούλου, εν καιρώ κρίσης κάνετε τέτοιες ενέργειες;

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Γιατί κα Διαμαντοπούλου, εν καιρώ κρίσης κάνετε τέτοιες ενέργειες;



Είμαι υπάλληλος στο ΕΚΕΠΙΣ (Εθνικό Κέντρο πιστοποίησης δομών δια βίου μάθησης ΝΠΙΔ) που σύμφωνα με απόφαση του υπουργού οικονομικών και παιδείας συγχωνεύεται με απορρόφηση από τον...
 ΕΟΠΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων)-ένας από τους οργανισμούς που δημιουργήθηκε τα δυο τελευταία χρόνια..

Από την ημερομηνία ολοκλήρωσης που έχει οριστεί στις 20-11-11 ο νέος οργανισμός θα ονομάζεται ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού προσανατολισμού).
Το Εκεπις έχει έδρα το Βοτανικό σε κτίριο ιδιόκτητο το οποίο κατασκευάστηκε το 2005 με κόστος περίπου 4 εκ ευρώ και πληροί όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζεται ένα κτίριο δίκτυα υπολογιστών server, καλωδιώσεις-θέρμανση-συνθήκες για ΑΜΕΑ και άλλες ευκολίες που εξυπηρετούν το κοινό και τις συνθήκες εργασίας. Παράλληλα βρίσκεται δίπλα στο μετρό του Βοτανικού.
Ο νέος πρόεδρος του καινούργιου οργανισμού κος Κ.(εκλεκτός και κολλητός της κυρίας Διαμαντόπουλου) αποφάσισε την εγκατάσταση του νέου οργανισμού στο παλαιό κτίριο του ΟΕΕΚ στη Ν. Ιωνία. Το συγκεκριμένο κτίριο είναι ηλικίας περίπου 30 ετών και δεν πληροί τις προϋποθέσεις (σύμφωνα με έλεγχο που έκανε επιτροπή του ΕΚΕΠΙΣ και εκπροσώπων του Υπουργείου).
Και τωρα φτανω στο δια ταυτα! Η μετακόμιση από το Βοτανικό στη Ν. Ιωνία θα κοστίσει γύρω στα 35000 ευρώ. Παράλληλα για εγκατάσταση καλωδιώσεων για δίκτυα θα χρειαστεί ένα ποσό γύρω στα 20000 ευρώ. Το κτίριο είναι τεράστιο και να σκεφτείτε ότι ο νέος οργανισμός έχει 85 άτομα και τα λειτουργικά έξοδα του κτιρίου θα είναι τεράστια. Υπάρχουν βέβαια και άλλες ατέλειες που μέχρι στιγμής δεν έχουν κοστολογηθεί επισήμως.

Όλα αυτά τα θέσαμε υπόψη της κυρίας υπουργού με υπόμνημα που της στείλαμε.
Ειναι σωστο σε μια εποχης σκληρης λιτοτητας και αιματηρης οικονομιας να σπαταλωνται τοσα χρηματα απο τη στιγμη που υπαρχει ετοιμη κατασταση;
Γιατι ολα αυτα;
Μηπως θα επρεπε η κυρια υπουργος να ξαναελεγξει την ολη κατασταση. Αλλα μηπως το ‘’λεφτα υπαρχουν’’ ισχυει για τα καπριτσια των κολλητων της μονο, και οχι για τον υπολοιπο λαο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!