tromaktiko: Σκέψεις από δω και από κει

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Σκέψεις από δω και από κει



Γεια σου.
Το ονομα μου ειναι.... ειναι..... Εχει σημασια; Ειμαι ο γειτονας σου, ο φιλος σου, ο συγγενης σου... Μπορεις να με φωναζεις Μανο. Ειμαι ενα απλο ανθρωπακι οπως εσυ. Ενα ανθρωπακι που βλεπω τι συμβαινει καθε μερα γυρω μου.
Οχι μονο απο την τηλεοραση αλλα και απο τους γυρω μου. Γιατι οι γυρω σου ειναι η πραγματικοτητα και οχι αυτα που λεει η τηλεοραση.

Καπου εδω αφησε με να σου πω τι ψηφιζω στις εκλογες για να καταλαβεις ποιος ειμαι. Δεν ψηφιζω τιποτα! Αλλες φορες παω και ψηφιζω ριχνοντας το σκισμενο λευκο ή δεν παω καθολου. Δεν ειμαι απο αυτους που σπανε αυτοκινητα και μαγαζια στις πορειες, δεν ειμαι απο αυτους που κρατανε πανο και φωναζουν, δεν ειμαι απο αυτους που μαχαιρωνουν αλλοδαπους, αλλα ουτε και απο αυτους που περιμενουν να τους σωσει ο θεος. Ειμαι ενα απλο ανθρωπακι.

Η Ελλαδα καταστραφηκε. Δεν καταστρεφεται, αλλα εχει ηδη καταστραφει. Ειμαστε σαν τον ναυαγο που πνιγεται αυτη την στιγμη που μιλαμε, που δεν εχει καμια πιθανοτητα να σωθει και περναει ολη η ζωη του απο τα ματια του.
...και εμεις τι κανουμε; Τιποτα. Γκρινιαζουμε για τα νεα μετρα, φωναζουμε λιγο αλλα μετα ηρεμουμε και τα δεχομαστε...

Ολοι συμφωνουμε οτι κατι πρεπει να γινει εκει που κολλαμε ομως ειναι στο τι...
Σιγουρα δεν θελουμε να γινουμε σαν την Αργεντινη.

Το δηθεν δημοψηφισμα που θα γινοταν ηταν ψευδαισθηση. Αφου οτι και να εβγαινε το ιδιο αποτελεσμα θα ειχε.
Εξοδος απο Ευρωπη = δραχμη = χρεωκοπια
Μη εξοδος απο την Ευρωπη = περισσοτερα μετρα = λιγοτερα χρηματα = χρεωκοπια στο μελλον.

Απλα με το δημοψηφισμα θα μπορουσαν να καταλογισουν ευθυνες στοτς πολιτες σε περιπτωση εξοδου απο Ε.Ε ή σε περιπτωση μη εξοδου θα μπορουσαν να δικαιολογηθουν λεγοντας "κυριοι προσπαθησαμε αλλα.."

Το αστειο ειναι οτι στις εκλογες θα βγει ο "αλλος" (ΝΔ) που τι θα μπορεσει να κανει ; Νομιζω οχι πολλα. Στι μεθεπομενες εκλογες παλι θα βγει ο "αλλος" ( Πασοκ ) γιατι παντα ετσι παει. Για το θεο δεν θα ηθελα κυβερνηση απο ΚΚΕ , ΛαΟΣ η Συριζα απλα κουβεντα κανουμε για το "μπαλακι" που παει περα δωθε.

Και μην ακουω για στρατιωτικα πραξικοπηματα γιατι σιγα μην εχει τα κοτσια ο Ε.Σ να το κανει.

Κριμα παντως γιατι οποιος μπορουσε να βρει μια λυση σιγουρα θα γραφοταν με χρυσα γραμματα στην ιστορια της Ελλαδας. Το χρημα πολλοι μισησαν την δοξα ομως οχι. Ώπα ξεχασα οι δικοι μας ενδιαφερονται μονο για τα λεφτα. Οποτε ξεχαστε οτι ειπα πριν.

Εγω παντως ελπιζω να την βολεψω...

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!