tromaktiko: Οι φόβοι για την έκτη δόση, η δανειακή σύμβαση και το νέο Μνημόνιο

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Οι φόβοι για την έκτη δόση, η δανειακή σύμβαση και το νέο Μνημόνιο



Στον «αέρα» βρίσκεται η 6η δόση, γεγονός που τρομάζει το πολιτικό σύστημα, αλλά και θέτει σε μεγάλες περιπέτειες τη χώρα.
Η άρνηση του Προέδρου της ΝΔ να υπογράψει τις ενυπόγραφες εγγυήσεις είναι η μια πλευρά του νομίσματος... Όντως, ευρωπαίοι και αμερικανοί ηγέτες δεν έχουν σε υπόληψη και σε εκτίμηση την ελληνική πολιτική τάξη και γι’ αυτό επιμένουν στις υπογραφές και των επικεφαλής των κομμάτων, καθώς μόνο αυτό και η Attika bank που τα δανείζει θεωρούν βέβαιο ότι θα υπάρχουν ως έχουν ως το… 2015 και μετέπειτα!
Η έκτη δόση, όμως κινδυνεύει και από το γεγονός ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου βρίσκεται στον αέρα. Ήδη, όπως αποκάλυψε η Real news, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θεωρεί «άπιαστο όνειρο» το «κούρεμα» σε ύψος 100 δισ. ευρώ και θεωρεί ότι θα είναι ευτύχημα αν αυτό συμβεί σε ύψος 60 δισ. ευρώ. Επιπλέον, το επιτόκιο που δίνει ο Τσαρλς Νταλάρα ανέρχεται στο 8%, γεγονός που θα σημαίνει ότι η Ελλάδα ουσιαστικά δεν θα έχει ουσιαστικά το παραμικρό όφελος.

Στις 27 Δεκεμβρίου η δανειακή
Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr, είναι να φέρει προς ψήφιση τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο που θα τη συνοδεύει στις 27 Δεκεμβρίου. Το αργότερο, όπως έχει συμφωνηθεί με την τρόικα έως τις 7 Ιανουαρίου του νέου έτους, γι’ αυτό και η Βουλή, πιθανότατα θα μείνει ανοιχτή και μέσα στις γιορτές.

Στο ΔΣ του ΔΝΤ ο Τόμσεν την δόση
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα Π. Τόμσεν, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr, έχει διαμηνύσει στην ελληνική κυβέρνηση πως το θέμα της έγκρισης της 6ης δόσης θα το φέρει στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στις 5 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα η εκταμίευση της δόσης δεν περνούσε από το Δ.Σ. του Δ.Ν.Τ., αλλά εγκρινόταν από την τρόικα, χαρακτηριστικό και αυτό της δυσκολίας και της περιπλοκότητας της κατάστασης.

Και νέα μέτρα
Το νέο Μνημόνιο, πάντως, που θα ψηφιστεί μαζί με την δανειακή σύμβαση, περιέχει σημαντικά νέα μέτρα, ανεξαρτήτως αν δημοσίως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει πως νέα μέτρα δεν θα ληφθούν.
Ίσως, μάλιστα, η άρνηση του Αντ. Σαμαρά να παράσχει ενυπόγραφες εγγυήσεις, να σημαίνει ότι η ΝΔ δεν έχει οριστικοποιήσει αν θα ψηφίσει ή όχι το νέο Μνημόνιο. Επιπλέον ο Ε. Βενιζέλος δεν επιθυμεί τώρα διαδοχή, ακριβώς επειδή έχει μπροστά του όλα αυτά και πώς θα κάνει προεκλογική εκστρατεία!
real.gr



 Εμείς το γιορτάζουμε με ΔΩΡΑ αξίας...http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/blog-post_6782.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!