tromaktiko: «Του νερού τα παραμύθια»

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

«Του νερού τα παραμύθια»



Τα εκατοντάδες χιλιόμετρα των ακτών της χώρας μας γίνονται η αφορμή για μία υπέροχη περιπέτεια με κεντρικό άξονα...
το νερό και τον άνθρωπο, αλλά και την ιστορία των θαλασσινών προορισμών.
Η εκπομπή της ΕΤ3 «Του νερού τα παραμύθια» με την Ίνα Ταράντου φτάνει εκεί που χτυπά η καρδιά της υδάτινης Ελλάδας. Κάθε τόπος και μια ιστορία. Κάθε στοιχείο νερού κι ένας διαφορετικός πίνακας.
Σκοπός της εκπομπής είναι να γνωρίσει ο τηλεθεατής την ομορφιά της Ελλάδας μέσα από τα μάτια των απλών ανθρώπων που τη ζουν καθημερινά χειμώνα–καλοκαίρι. Με κεντρικό άξονα το νερό η εκπομπή απλώνει τη θεματολογία της στους κατοίκους που μένουν δίπλα σε νερό, σε θάλασσα, λίμνες, ποτάμια. Γνωρίζει τη ζωή τους, τις δραστηριότητές τους, αναδεικνύει τον κάθε προορισμό, δίνει έμφαση στην οικολογία και την προστασία των υδροβιότοπων.
H Ίνα Ταράντου, μετά από 14 χρόνια στην παρουσίαση δελτίων ειδήσεων, και μετά από 3 χρόνια αποχής από την τηλεόραση, βγαίνει από το στούντιο και ταξιδεύει από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Βάζει πλώρη για την περιπέτεια, έχοντας στις αποσκευές της την αγάπη της για τη φύση και το νερό, αλλά κυρίως για τον άνθρωπο.
Στην πρώτη εκπομπή για τη νέα τηλεοπτική σεζόν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011, στις 16.00, «Του νερού τα παραμύθια» επισκέπτονται την Έδεσσα, την πόλη του νερού.
Σύμφωνα με τους μύθους του ταξιδευτή Ηρόδοτου, οι κήποι του θρυλικού Μίδα ήταν στην Έδεσσα. Ο καταρράκτης Κάρανος, μοναδικός στην Ελλάδα, είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα. Η βλάστηση της περιοχής, πρωτόγνωρη. Τα δάση του Βόρα κατηφορίζουν και αγκαλιάζουν την πόλη. Ποτάμια διασχίζουν κάθε της γειτονιά. Ο ήχος των νερών δε σταματά να ακούγεται ποτέ.
Στην πανέμορφη αυτή πόλη της Μακεδονίας, με οδηγό την Ίνα Ταράντου, η εκπομπή γνωρίζει ανθρώπους που αποκαλύπτουν καλά κρυμμένα μυστικά, ενημερώνεται για την πόλη και τις όμορφες γωνιές της, ‘‘παίζει’’ με τα παιδιά στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού δίπλα στον καταρράκτη, ‘‘χαϊδεύει’’ τα φίδια στο ενυδρείο, ‘‘ίπταται’’ μόνο με τη δύναμη του αέρα με ένα ανεμόπτερο, μαθαίνει πως λειτουργεί ένα οικολογικό χωράφι και ‘‘γλεντάει’’ με τους δεξιοτέχνες της γκάιντας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!