tromaktiko: Καταγγελία για την πυροσβεστική

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελία για την πυροσβεστική



Καταγγελία για το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής στην Πάτρα. Για εκείνους που θα μου πούνε ότι δεν είναι σωστό να δημοσιοποιώ στις δύσκολες εποχές που περνάμε απλά να αναφέρω ότι προσπάθησα να... πάρω τηλέφωνο να το αναφέρω στον διοικητή να το χειριστούνε εσωτερικά αλλα τα τηλέφωνα που βρήκα στο ίντερνετ βγήκαν σε σπίτια. Οπότε ας τα μάθουν από το ίντερνετ. Η ιστορία έχει ως εξής:

Ώρα περίπου 11 και κάτι... περιοχή Μαγούλα Ρίου... Βλέπω από το παράθυρο μου καπνό στον δρόμο (φωτό 1o Til.jpg)... Παίρνω τηλέφωνο την πυροσβεστική υπηρεσία στο 199 και αναφέρω ότι υπάρχει φωτιά κλπ κλπ. ΟΚ μέχρι εδώ. Βγαίνω να δω τι γίνεται. Βλέπω πάνω από την φωτιά η οποία καίει ξερόχορτα ένα παππού καμιά 80 χρονών. Ξαναπαίρνω τηλέφωνο (λάθος μου) και αναφέρω ότι στην φωτιά βλέπω ένα παππού αλλά βλέπω ότι του έχει ξεφύγει. Αμέσως μετά αρχίζει το παραμύθι και προκαλώ αν θέλουν αφού υπάρχουν λογικά καταγεγραμμένες οι συνομιλίες να τις διαψεύσουν. Μου λέει ο τηλεφωνητής ότι "αααααα οπότε είναι ελεγχόμενη καύση εφόσον είναι στο χωράφι του". Του αναφέρω ότι ελεγχόμενη καύση είναι όταν τα μαζεύει στη μέση και τα καίει όχι να έχει εξαπλωθεί και ότι μάλιστα φυσάει. Μου λέει ότι εφόσον είναι στο χωράφι του δεν μπορεί να κάνει κάτι. Του λέω μα είμαστε σοβαροί αν του ξεφύγει ποιός θα την ελέγξει. Μου απαντά ότι δεν μπορεί να ζητάει τα συμβόλαια για το αν είναι δικό του όταν του είπα ότι δεν ξέρω εγώ αν είναι ο ιδιοκτήτης. Είπαμε και άλλα αλλά δεν έβγαλα άκρη. Μετά αμέσως από το τηλεφώνημα η φωτογραφία (2o til.jpg) δείχνει την "ελεγχόμενη φωτιά". Μετά κατεβαίνω να "εκτιμήσω" την κατάσταση λίγο. Φτάνοντας πιο πέρα στο σημείο βλέπω την κατάσταση (άλλες δυο φωτογραφίες) από την "ελεγχόμενη" φωτιά. Μετά από λίγο άκουσα να έρχονται τα πυροσβεστικά στην ελεγχόμενη φωτιά.

1ον. Ευτυχώς που φυσούσε από την άλλη που δεν έχει σπίτι πολύ κοντά. Αν φυσούσε προς εμένα θα είχαμε πρόβλημα και εμείς και τα άλλα τρία σπίτια δίπλα μου

2ον. Ελεγχόμενη καύση γίνεται (και ένα παιδάκι 5 χρονών να ρωτήσεις ξέρει) σωστά όταν δεν φυσάει και την επόμενη μέρα από βροχή για να υπάρχει υγρασία

3ον. Θα παρακαλούσα να απομακρύνεται τον κύριο από τηλεφωνικό κέντρο και να τον πάτε τηλεφωνητή στην διοίκηση δεν ξέρω ή κάπου αλλού. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ. Μάλιστα εκ των υστέρων έμαθα ότι με το πρώτο τηλέφωνο έδωσε σήμα και μετά το δεύτερο τηλέφωνο έδωσε άκυρο στον οδηγό. Δηλαδή στην τελική για δική του ΜΑΛ**ΙΑ τρέχανε 5 πυροσβεστικά οχήματα και 10 πυροσβέστες. Αν είχε έρθει από την αρχή θα είχαν τελειώσει όλα πολύ γρήγορα.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!