tromaktiko: Κ.Σημίτης: Η Ελλάδα δεν έχει εξαπατήσει

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Κ.Σημίτης: Η Ελλάδα δεν έχει εξαπατήσει



Απάντηση σε όσους κατηγορούν την Ελλάδα για πλαστά στοιχεία προκειμένου να ενταχθεί στην ευρωζώνη δίνει με άρθρο του... στην γαλλική εφημερίδα Le Monde ο πρώην πρωθυπουργός.

«Είναι σημαντικό να αποσαφηνιστούν τα πραγματικά περιστατικά που αφορούν την είσοδο της Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), και να καταστεί έτσι δυνατή η καλύτερη κατανόηση του «ελληνικού προβλήματος» σε μια κρίσιμη στιγμή, όταν οι σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν διαταραχθεί» γράφει ο Κώστας Σημίτης και υπογραμμίζει ότι είναι αβάσιμες οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί ότι η Ελλάδα αλλοίωσε τα στοιχεία προκειμένου να ενταχθεί στην ΟΝΕ και ήταν λάθος η είσοδος της στην ευρωζώνη.

Όπως εξηγεί ο πρώην πρωθυπουργός η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωζώνη με βάση την αξιολόγηση των στοιχείων του 1999. « Το 2004 η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε αναδρομική μετατροπή των κανόνων λογιστικής εγγραφής των αμυντικών δαπανών» αναφέρει ο Κώστας Σημίτης και διευκρινίζει ότι με τον τρόπο αυτό τα κονδύλια που διατέθηκαν για οπλικά συστήματα που η χώρα μας παρέλαβε το 2004 μεταφέρθηκαν στον προϋπολογισμό της προηγούμενης περιόδου. «Έχει καταγγελθεί επανειλημμένως αυτή η απάτη που βασίστηκε σε πολιτικά κίνητρα»

Έτσι ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «λυπηρό» το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος ενστερνίζεται αυτή την ιδέα και αμφισβητεί τα στοιχεία που ενέκρινε η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ σημειώνει ότι το έλλειμμα της Γαλλίας κατά την είσοδο στην ΟΝΕ το 1997 ήταν μεγαλύτερο από της Ελλάδας και ξεπερνούσε το 3,3% του ΑΕΠ, επομένως και τις απαιτήσεις του Μάαστριχτ.



 Εμείς το γιορτάζουμε με ΔΩΡΑ αξίας...http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/blog-post_6782.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!