tromaktiko: Δημοψήφισμα ή εκλογές;

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Δημοψήφισμα ή εκλογές;



Ρε παλληκάρια της κυβέρνησης εκεί στο Μαξίμου. Ακούστε μας για μια φορά. Ακούστε τι σας ζητά ο λαός. Μόνο έτσι θα καταλάβετε τι πάτε να κάνετε. Μερίδα πολιτών θέλει να φύγουμε από το ευρώ και να γυρίσουμε στη δραχμή. Μερίδα άλλων πολιτών θέλει το ακριβώς αντίθετο. Όλοι οι Έλληνες δεν θέλουν άλλα χαράτσια κι άλλη φορολογία. Όλοι οι Έλληνες θέλουν την χώρα ανεξάρτητη αυτή να αποφασίζει για την τύχη της και να μην γίνει προτεκτοράτο καμιάς Μέρκελ και κανενός Σαρκοζί και κανενός Ομπάμα. Όλοι οι Έλληνες θέλουν ανάπτυξη, δουλειές, ευημερία, πρόοδο. Αξίες τις οποίες μας τις στερήσατε 2 χρόνια τώρα. Δεν θέλουμε υποθήκη του μέλλοντος μας. Δεν θέλουμε ξεπούλημα της χώρας. Θέλουμε να σταθούμε στα δικά μας πόδια. Να πάρουμε τα δικά μας ρίσκα και να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας ευκαιρίες δουλεύοντας για εμάς κι όχι για τους Γερμανούς.
Δεν μπορείτε να φυγομαχήσετε για άλλη μια φορά. Δεν έχει ευθύνη για το χάλι μας ο μέσος Έλληνας. Ξεφύγετε από τα κλισε΄του μαζί τα φάγαμε και της φοροδιαφυγής. Ξέρετε και ποιοι τα έφαγαν μαζί σας και ποιοι φοροδιαφεύγουν. Ξέρετε πολλά αλλά δεν μιλάτε. Και δεν μιλάτε γιατί είστε δέσμιοι του ένοχου παρελθόντος σας.
Έχετε ευθύνη, ιστορική, να πείτε στο λαό την αλήθεια. Τι σημαίνει μένω ή φεύγω από το ευρώ, τι σημαίνει κυρώνω ή ακυρώνω τη συμφωνία του Οκτωβρίου. Ξεκάθαρα κι αναλυτικά.
Ο Μπεγλίτης το πρωί σε γνωστό ραδιόφωνο είπε οι πολίτες να αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες τους. Ποιες ευθύνες; Οι πολίτες οδήγησαν τα πράγματα εδώ; Οι πολίτες έφεραν ΔΝΤ στη χώρα και μνημόνια; Οι πολίτες θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες και την τύχη τους αλλάζοντας κυβέρνηση. Δεν θέλουμε δημοψηφίσματα με εκβιαστικά διλήμματα. Το δίλημμα που θέτει το ΠΑΣΟΚ είναι καταρχήν μια de facto δήλωση: θα πεθάνετε όλοι! Διαλέξτε πως. Με κρεμάλα ή με τυφεκισμό; Αυτό μας ζητά ο λαοπρόβλητος ηγέτης.
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι να αλλάξει ηγεσία η χώρα.
Αν το καταλάβετε αυτό, θα κερδίσουμε 3 μήνες τουλάχιστον, για να μαζέψουν οι επόμενοι τα ασυμμάζευτα που θα αφήσετε πίσω σας. Κι αυτή τη φορά όταν η νέα κυβέρνηση θα πει το γνωστό: «… παραλάβαμε καμένη γη», για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, θα το εννοεί.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!