tromaktiko: Κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα που χρωστάνε τα ταμεία στους γιατρούς

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα που χρωστάνε τα ταμεία στους γιατρούς



Το σοβαρό κίνδυνο να χαθούν τα 350 εκατομμύρια ευρώ που χρωστούν τα ασφαλιστικά ταμεία στους γιατρούς, ανέδειξε η ημερίδα που διοργάνωσε...
ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α) με θέμα: «Ε.Ο.Π.Υ.Υ: Παρόν και μέλλον για τον ασφαλισμένο και το λειτουργό Υγείας».

Οι εκπρόσωποι του ιατρικού κλάδου που συμμετείχαν στην ημερίδα κατέληξαν στην απόφαση, για περαιτέρω συσπείρωση του ιατρικού σώματος, απέναντι στη λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ που θεωρούν ότι οδηγεί σε δραματική υποβάθμιση της θέσης του Έλληνα γιατρού και των παρεχόμενων προς τους ασφαλισμένους υπηρεσιών Υγείας.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης, στην ομιλία του χαρακτήρισε τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ πρόχειρο και επικίνδυνο κατασκεύασμα που δεν λαμβάνει υπόψη τις θέσεις των ιατρών και τις ανάγκες των ασφαλισμένων.

«Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ εξαθλιώνει τον Έλληνα γιατρό και υποβαθμίζει κατακόρυφα τις υπηρεσίες Υγείας .Ζητάμε άμεσα την αναστολή της λειτουργίας» τόνισε ο κ. Πατούλης.

Τον κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα που χρωστά το Δημόσιο στο Ι.Κ.Α επεσήμανε ο οικονομολόγος και τ. επιστημονικός συνεργάτης ΙΝΕ-Γ.Σ.Ε.Ε Γιώργος Ρωμανιάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Προέδρου των Ελευθεροεπαγγελματιών Γιατρών Αττικής Γιάννη Δατσέρη. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, υπάρχει πιθανότητα ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ να μην αποδεχθεί τις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων απέναντι στους γιατρούς.

Παράλληλα, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις σοβαρές παθογένειες του συστήματος. Όπως τόνισαν δεν υπάρχει βάση δεδομένων μέσα από το σύστημα καταγραφής γιατρών που θα μεταφερθούν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Οι γιατροί θα κληθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε μεγάλο αριθμό ασθενών - ασφαλισμένων, σε αναλογία 1 γιατρός για 670 ασθενείς. Αυτό σημαίνει ότι κάθε γιατρός θα πρέπει σε καθημερινή βάση να βλέπει 27 ασθενείς.
real.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!