tromaktiko: Χρωστάνε από πρόπερσι τα κοινόχρηστα οικοδομές στην Ξάνθη

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Χρωστάνε από πρόπερσι τα κοινόχρηστα οικοδομές στην Ξάνθη



Σε τραγική οικονομική κατάσταση βρίσκονται στο σύνολό τους οι οικοδομές στην Ξάνθης, με τους διαμένοντες να αδυνατούν να αποπληρώσουν τα κοινόχρηστα.
«Έχουμε οικοδομές στην Ξάνθη οι οποίες διακόπτουν την κεντρική θέρμανση των κτηρίων τους και τοποθετούν ατομική» σημειώνει ο κος Αθανάσιος Κεχαγίογλου ιδιοκτήτης διαχειριστικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στην πόλη της Ξάνθης για να εξηγήσει πως οι λόγοι αυτής της συμπεριφοράς είναι η αδυναμία αποπληρωμής του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης.

Την ίδια στιγμή που όλο και περισσότερες οικοδομές αντικαθιστούν την κεντρική με ατομική θέρμανση, σε ποσοστό περίπου 20% του συνόλου των οικοδομών, ο κος Κεχαγίογλου σημειώνει πως υπάρχουν οικοδομές που δεν έχουν πληρώσει ακόμη τα κοινόχρηστα του 2009.

«Έχουμε να μαζεύουμε λεφτά από πρόπερσι. Αυτό σημαίνει είτε ότι έχουμε δύστροπους πελάτες είτε απλά οι πελάτες μας δεν έχουν λεφτά»υπογραμμίζει ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως υπάρχουν περιπτώσεις οικοδομών που οι ένοικοι έχουν κάποιους πόρους τους οποίους όμως δεν διαθέτουν για την αποπληρωμή των κοινοχρήστων αλλά για την αντικατάσταση του τρόπου θέρμανσης. «Μέχρι το τέλος αυτού του μήνα θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα στις οικοδομές και θα αποφασίσουν ποιες θα τροφοδοτηθούν με πετρέλαιο και ποίες θα πάνε σε άλλους τρόπους θέρμανσης» συμπληρώνει ο κος Κεχαγίογλου.

Από τη μεριά τους πρατηριούχοι της πόλης βλέποντας πως οικοδομές και ιδιώτες δεν μπορούν να αποπληρώσουν το πετρέλαιο με το οποίο τροφοδοτούνται, επιλέγουν να μην προσφέρουν πλέον πετρέλαιο θέρμανσης, συγκρίνοντας τα οφέλη με τις ζημίες από την εν λόγω επιχειρηματική δραστηριότητα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!