Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο πρώτος κλάδος που πληρώνει το τίμημα, είναι ο τουρισμός. Η Ελλάδα άλλωστε, χωρίς σημαντικές υποδομές, αλλά με την προστιθέμενη αξία της ιστορικής παρακαταθήκης και της φυσικής ομορφιάς, μονάχα σε μια έξυπνη επικοινωνιακή στρατηγική μπορεί να ποντάρει ρεαλιστικά, προσδοκώντας βάσιμα σε αύξηση του εισαγόμενου τουριστικού ρεύματος.
Τα στοιχεία που υπάρχουν για το 2011, δείχνουν ότι οι τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα κατέγραψαν αύξηση 9,6%, σε σχέση με την κίνηση που είχε σημειωθεί το 2010. Μεγέθη εξαιρετικά ενθαρρυντικά, από τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται σχεδόν μόνιμα στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας, λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.
Το αρνητικό ωστόσο είναι ότι η νέα αβεβαιότητα που έχει προκύψει σε πολιτικό επίπεδο, με άμεσες, αρνητικές συνέπειες στην ψυχολογία της πραγματικής οικονομίας, έχει οδηγήσει ήδη στην ακύρωση αρκετών προκρατήσεων για το 2012.
Οι δε επαγγελματίες του τουρισμού, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, στα όρια της βαθιάς ανησυχίας, για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς αν συνεχιστεί η πολιτική αβεβαιότητα, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η επόμενη τουριστική περίοδος. Με ό, τι θα συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την οικονομία, ίσως στην πιο οριακή στιγμή της κρίσης χρέους.
statesmen.gr