tromaktiko: Εκλογές ή δημοψήφισμα;

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Εκλογές ή δημοψήφισμα;



Πολλή συζήτηση έχει πέσει αν πρέπει να πάμε σε εκλογές ή σε δημοψήφισμα. Για μένα το δίλημμα είναι τεχνικότατο. Όλη η αντιπολίτευση ζητά εκλογές. Θα μου πείτε λογικό είναι το κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης αυτό πρέπει να ζητά. Τι γίνεται όμως όταν τα πρωτοκλασάτα μέλη του ίδιου του κόμματος ζητούν να δημιουργηθεί κυβέρνησης εθνικής ενότητας και μετά σούμπιτο εκλογές; Όταν παραιτούνται βουλευτές ή ανεξαρτοποιούνται τι γίνεται; Είμαστε σίγουροι λοιπόν ότι αυτή η κίνηση είναι σωστή; Μήπως ο ΓΑΠ φοβήθηκε τις αντιδράσεις του Έλληνα στις παρελάσεις της 28ης; Αλλά θα μου πείτε όλοι εσείς που υποστηρίζεται σε πάθος το δημοψήφισμα και εκθεάζεται το κύκνειο άσμα του ΓΑΠ πιστεύετε ότι μια μικρή μερίδα Ελλήνων δημιούργησαν τα "προβληματάκια" στις παρελάσεις από ένα συγκεκριμένο κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Και πάμε λοιπόν στο άλλο. Θέτετε ως επιχείρημα ότι καλά μπορούν οι Έλληνες να ψηφίσουν την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού (κάτι που βλέπω ότι το 14% το τρέμει) και δεν μπορεί να αποφασίσει αν θέλουμε το νέο μνημόνιο, την ΕΕ και το ευρώ. Πλάκα πρέπει να μας κάνετε. Αλλά επειδή εσείς νομίζετε ότι μιλάτε σοβαρά θα απαντήσω και αναλόγως, σεβόμενος το συγκεκριμένο μπλογκ.
Μήπως αυτό το δημοψήφισμα να είχε γίνει στις αρχές του 2010 για το αν θα πρέπει να μπούμε στο ΔΝΤ ή όχι; Θα απαντήσετε κεκαλυμμένα ναι σαφώς, θα ήταν καλύτερα αλλά κάλιο τώρα παρά ποτέ.
Κοιτάξτε η εξουσία είναι γλυκιά και η καρέκλα της είναι αναπαυτικότατη. Έλα όμως που το 86% των Ελλήνων θέλει να τους πάρει αυτή τη γλύκα και αυτή τους την άνεση! Αυτό κάτι πρέπει να σας λέει , αλλά από ότι φαίνεται ούτε και αυτό σας λέει τίποτα. Όπως και τίποτα δεν σας λέει ότι έχει περιοριστεί στο 14% η υποστήριξη προς τη σημερινή κυβέρνηση , όπως τίποτα δε σας λέει που οργανωμένα μέλη σε όλους τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες παραιτούνται από τη ΠΑΣΠ ή ενυπόγραφα με επίσημη επιστολή θέτουν εαυτούς τους εκτός του ΠΑΣΟΚ γιατί αυτό δεν τους εκφράζει.

Ούτε θα πρέπει να σας λέει τίποτα που οι ιδιωτικοί υπάλληλοι έχασαν τις συλλογικές συμβάσεις , που οι δημόσιοι υπάλληλοι πήγαν στα τάρταρα (μερικοί υψηλόμισθοι δεν παθαίνουν και τίποτα , καλά έφαγαν ), που πληρώνουμε έκτακτα χαράτσια-με συγχωρείτε εισφορές, βλέπετε είμαστε οι χορηγοί της Αρχαίας Ελλάδας-που πληρώνουμε για τα σπίτια μας έκτακτα και πάλι. Που οι μαθητές του Λυκείου που τόσο εύκολα τους κατηγορούμε για καταλήψεις και για όλα τα δεινά της παιδείας, έκαναν μόνοι τους παρέλαση προχθές δίνοντας μια ωραιότατη απάντηση στην "απαγόρευση" που δέχτηκαν.
Είπαμε, τίποτα από αυτά δεν σας ενοχλεί. Μια κυριακάτικη βόλτα προς την κάλπη θα σας πείραζε;

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!