tromaktiko: Κέρδισε χρόνο ο Γιώργος Παπανδρέου

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Κέρδισε χρόνο ο Γιώργος Παπανδρέου



Τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε να κερδίσει χρόνο με σκοπό να πάρει ξανά τον έλεγχο της κατάστασης και των εξελίξεων στα χέρια του. Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου κατάφερε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης με 153 ψήφους, μία δηλαδή ψήφο επιπλέον από όσες είχε. Η ψήφος της Λούκα Κατσέλη μάλιστα ήταν το κερασάκι στην τούρτα και πραγματικά δώρο για τον Παπανδρέου που και αυτός της το ανταπέδωσε και την έφερε πίσω στην Κ.Ο ΠΑΣΟΚ. Η Λούκα Κατσέλη αποφάσισε τελικά μετά την επιθετική της ομιλία στη βουλή λες και ξέχασε τι έχει κάνει και αυτή ως υπουργός εργασίας , να στηρίξει την προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου.

Η ομιλία του πάντως χθες το βράδυ στην βουλή φαίνεται να βοήθησε πολλούς που δεν ήθελαν να πάρουν στο λαιμό τους την κατάρρευση της χώρας και άλλους που μάλλον υπέκυψαν στους εκβιασμούς για την έκτη δόση , να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης παρά τα πηγαδάκια και τις δηλώσεις.

Ο φόβος σκιάζει τα έρμα αυτή είναι η αλήθεια γιατί κατά πως φαίνεται οι περισσότεροι από τους βουλευτές είχαν ανάγκη από κάποιες παραπάνω υποσχέσεις για να δικαιολογήσουν την ψήφο που θα έδιναν και να μην νιώθουν ενοχές για μια πιθανή επίσημη πια χρεωκοπία . Αν και πιο πολύ άγνοια μπορεί να τους καταλογίσει κανείς παρά οτιδήποτε άλλο πια. Οι περισσότεροι βουλευτές λόγω ημιμάθειας που είναι χειρότερη της αμάθειας στο όνομα της πατρίδας και του Ελληνισμού βρήκαν σανίδα σωτηρίας .

Έπρεπε κάποτε να το θυμηθούν και αυτό διότι όλα αυτά τα χρόνια που γλεντοκοπούσαν οι περισσότεροι από αυτούς στο όνομα του ελληνικού λαού ή έκαναν τα στραβά μάτια δεν υπήρχε η λέξη πατρίδα ή ελληνισμός στον ορίζοντά τους παρά μόνο φιλίες και συμφέροντα για να φτάσουμε σήμερα εδώ που φτάσαμε. Που φτάσαμε; Να μας μιλάει ο Έλληνας πρωθυπουργός στη βουλή σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές για τη χώρα και να μην τον πιστεύεις . Να αναρωτιέσαι ποιον από αυτούς μπορείς να πιστέψεις και να μην βρίσκεις απάντηση.

Διότι όλη η καταστροφή αυτή δεν ήρθε μέσα σε μια νύχτα αλλά την προκαλούσαν όλοι τους, αυτά τα χρόνια που πέρασαν, άλλοι με τις πράξεις τους και άλλοι με τη σιωπή τους. Για να είμαστε δίκαιοι ,την προκαλέσαμε και όλοι εμείς με την ψήφο μας στις εκλογές . Και σήμερα φτάσαμε να μην ξέρουμε τι ξημερώνει αύριο και το χειρότερο; Το χειρότερο είναι ότι νιώθουμε την πατούσα των ευρωπαίων στο σβέρκο μας και το χέρι τους στο γιακά μας. Ποιων ; αυτών που έχουν κλέψει τις μισές ελληνικές λέξεις από το λεξιλόγιό μας και τις έχουν κάνει δικές τους .... Αυτών που ακόμη μας χρωστάνε και δεν γίνεται λόγος γι αυτό; Έτσι είναι όταν ο παππούς σου αφήνει για κληρονομιά ένα ρολόι και ο πατέρας σου απλώς το όνομά σου , πρέπει να ζήσεις κιόλας τι να κάνουμε....

Πάντως αυτή η δήλωση που έκανε στη βουλή ο πρωθυπουργός ,υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είναι συγκινητική έως και θα προκαλούσε το μεγαλύτερο χειροκρότημα σε μια προεκλογική του ομιλία ....Με αυτά μας κοιμίζανε άλλωστε τόσα χρόνια . Γιατί οι Έλληνες είμαστε και αισθηματίες τι να κάνουμε....

Υ.Γ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΒΡΗΚΕ ΑΡΑ ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΣΕ ΜΟΝΟ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ...Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΝΝΟΙΑ.
briefingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!