εκείνη τη στιγμή ούτε αν θα επιζήσει εν τέλει η συσκευή... Ας δούμε λοιπόν με ποιές απλές κινήσεις μπορείς να του δώσεις το «φιλί της ζωής», ξεκινώντας, όμως, από το τι δεν κάνεις σε καμία περίπτωση. Με το που βγάλεις τη συσκευή από το νερό, δεν την ανοίγεις για να δεις αν εξακολουθεί να δουλεύει γιατί το μόνο που θα πετύχεις είναι τα ηλεκτρικά κυκλώματά της να υποστούν ζημιά.
Η πρώτη κίνησή σου θα είναι να βγάλεις την μπαταρία, την κάρτα SIM κι εφόσον το κινητό σου έχει κάρτα μνήμης, δεν την ξεχνάς ούτε αυτή. Σε περίπτωση που έχεις iPhone και δεν μπορείς να αφαιρέσεις την μπαταρία, αναγκαστικά την αφήνεις μέσα.
Εάν τώρα η συσκευή σου έπεσε στη θάλασσα, την κάνεις ένα «δεύτερο μπάνιο» με κανονικό νερό, ώστε να φύγει το αλάτι. Αυτό το ξέβγαλμα είναι απαραίτητο γιατί διαφορετικά, το αλάτι θα τη διαβρώσει.
Στη συνέχεια πρέπει να στεγνώσεις το τηλέφωνό σου. Η ιδανική λύση είναι να το φυσήξεις με συμπιεσμένο αέρα, έχοντας αφαιρέσει το πίσω κάλυμμα. Τώρα αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε συσκευή, η οποία φυσάει αέρα, αρκεί αυτός να μην είναι ζεστός και καταστρέψει τα κυκλώματά του. Ακόμη κι ένας ανεμιστήρας μπορεί να φανεί χρήσιμος, αλλά σε καμία περίπτωση φούρνος, είτε κανονικός είτε μικροκυμάτων, ακόμη και σε χαμηλή θερμοκρασία.
Τέλος, βάλε το κινητό σου σε ένα κουτί ή δοχείο και ρίξε από πάνω ρύζι -καστανό ή λευκό δεν έχει σημασία, αρκεί να μην είναι μαγειρεμένο, προφανώς-, σε τόση ποσότητα, ώστε να το σκεπάσεις ολόκληρο. Το ρύζι αποδεικνύεται χρήσιμος σύμμαχός σου, μιας και πάντα απορροφά την υγρασία. Στη συνέχεια σφραγίζεις το κουτί ή το δοχείο και το αφήνεις έτσι τουλάχιστον για 24 ώρες.
Όταν περάσει το εν λόγω χρονικό διάστημα, έχει φτάσει η ώρα της Αποκάλυψης. Επανατοποθετείς τα εξαρτήματα που είχες αφαιρέσει, το φορτίζεις, το βάζεις σε λειτουργία κι ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Άλλωστε, κακά τα ψέματα, οι καινούριες συσκευές όσο εξελιγμένες είναι, άλλο τόσο είναι κι ευαίσθητες σε τέτοια θέματα. Τώρα όσον αφορά το τι θα κάνεις 24 ώρες χωρίς συσκευή, αν δεν έχεις μία εφεδρική, η επιστήμη όσο κι αν νιώθει τον πόνο σου, δεν μπορεί παρά να σηκώσει τα χέρια ψηλά.