αλλά και κεντρικούς.
Λίγο τα προβλήματα υγείας, λίγο η προσπάθειά μας για κάτι πιο υγιεινό που θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας, στους εαυτούς μας και στην οικογένειά μας, με κίνδυνο αυτή η επιθυμία να πέφτει πολλές φορές αντικείμενο εκμετάλλευσης....
Στο θέμα παρεμβαίνει το ΙΝ.ΚΑ. Θεσσαλίας, το οποίο -με ανακοίνωσή του - προειδοποιεί: Για να αποκαλείται ένα ψωμί βιολογικό και να πωλείται στο αντίστοιχο κόστος (το οποίο ανεβαίνει λόγω της ανώτερης ποιότητας των πρώτων υλών), θα πρέπει να συνοδεύεται από την πιστοποίηση του βιολογικού, που δίνει μετά από έλεγχο ο αντίστοιχος πιστοποιητικός οργανισμός. Τα ψωμιά δεν βαφτίζονται με το στόμα... βιολογικά!
Για να πιστοποιηθεί ο άρτος ως βιολογικός, δεν είναι τόσο απλό κι αυτό γιατί όλα τα συστατικά του θα πρέπει να προέρχονται από βιολογική καλλιέργεια:
1) Τα άλευρα
2) Η μαγιά
3) Το ελαιόλαδο (ή όποιο άλλο λάδι χρησιμοποιείται)
4) Αλάτι ανεπεξέργαστο (χωρίς πρόσθετα ροής και λευκαντικές ουσίες)
5) Σπόρια και δημητριακά (αν πρόκειται για πολύσπορο)
Με το βιολογικό ψωμί μειώνουμε τον κίνδυνο της κατανάλωσης μεταλλαγμένων ουσιών και γλυτώνουμε τα χημικά συστατικά (συντηρητικά, χρωστικές ουσίες, βελτιωτικά γεύσης - φουσκώματος, κ.τ.λ.). Ένα βιολογικό ψωμί υπερέχει στις βιταμίνες έναντι των κοινών άρτων.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καταναλωτή να γνωρίζει τι καταναλώνει και τι ακριβώς πληρώνει. Γι' αυτό την επόμενη φορά:
- Ρωτήστε αν το ψωμί που αγοράζετε ως βιολογικό, είναι εξ ολοκλήρου βιολογικό,
-αν ναι, ζητήστε την πιστοποίηση και ποιος οργανισμός το πιστοποιεί.
Εμείς το γιορτάζουμε με ΔΩΡΑ αξίας...http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/blog-post_6782.html